Glutenfri saffranskladdkaka

Glutenfri kladdkaka med smak av saffran. Den här glutenfria kladdkakan bakas med mandelmjöl och är försvinnande god. Smak till kakan ger också kokosen som används i formen och att du i smeten dessutom rör ner vit choklad gör att kladdkakan blir riktigt söt och god.

Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat exkl. serveringsförslag.
Energi1071 KJ / 256 kCal
Fett18 g
Salt0.2 g
Kolhydrater20 g
Protein5 g
Kommentarer
18 st20 gram kolhydrater per portion. Men hur stor är en portion? Framkommer inte. Inte heller kolhydratvärdet per 100 gram. Dåligt. Har en son med diabetes och behöver räkna ut insulin mängden han måste få för att kunna njuta av denna goda kaka.
Johanna
Spår av gluten i Icas vita blockchoklad. ( ej vete)
Carina
Halverade sockermängden, funkade bra, saftig kaka men inte " kladdig". Se upp att inte använda ICAs vita blockchoklad om man tror att den funkar till gäster med celiaki då den har spår av vete.
Carina
Jag tog 1 msk socker och det är fortfarande sött!
Marianne
Mycket god, fin smakbytning med syrliga lingon till det söta. Roligt med ett recept som glutenintolerant också kan äta
Ingegerd
Supergod kladdkaka med tydlig flirt med jul ;-) Enkel att laga bara att följa receptet. 20 min i ugn funkade för oss men kan nog variera beroende på typ av ugn.
Anders
Den godaste efterrätt jag ätit!!!
Ann-christin
Kladdkakan blev en succé på julbordet! Alla älskade den! Jag har följt receptet och kladdkakan blev lagom kladdig. 5 stjärnor av 5⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Elena
Blir den kladdig som man vill ha den när den ska gräddas i 20 minuter. Vanlig chokladkladdkaka brukar jag grädda i 12 minuter.
Eva
Ska man vispa med elvisp ägg och socker⁉️
Lena