Glutenfri pizza med krossad potatis, rosmarin och oliver

Baka glutenfri pizza till middag! Den glutenfria pizzadegen görs med psylliumhusk, havremjöl, rismjöl och majsmjöl. Vi toppar pizzan med bara goda grejer: potatis, mozzarella och oliver. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2020

Ingredienser
4 portioner
ca 1 kg potatis
Pizzadeg
25 g färsk jäst
4 dl ljummet vatten
1 tsk salt
1 tsk strösocker
1 dl olivolja
2 msk psylliumhusk
2 tsk bakpulver
3 1/2 dl glutenfritt havremjöl eller mixade havregryn (framställda av ren havre)
3 dl rismjöl
1 dl majsmjöl
Topping
2 dl urkärnade gröna oliver
2 mozzarella (à 125 g)
1 kruka rosmarin
ca 1 msk olivolja
1 1/2 dl crème fraiche
1 tsk flingsalt
1/2 tsk svartpeppar
Gör så här
Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
00:10:00
00:30:00
00:30:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
5 stAnvände samma det till saffransbullar men bytte oljan mot smör samt hade kokosmjöl istället för majsmjöl plus knäckte i 2 ägg. Bästa glutenfria saffransbullar jag bakat!! Rekommenderar för alla som slitit sitt hår med torra bröd!
Isabelle
Mycket god vardagspizza.
Birgitta
Det blev över förväntan. Tog smaksatt creme fraiche (soltorkade tomater och fetaost) och extra riven ost och bacon överst.
Kerstin