Glutenfri pannkaka med löjrom och rödlök

Dessa frasiga lyxpannkakor är perfekta som förrätt eller lättare lunch. De är dessutom helt glutenfria! Byt ut löjrom mot vanlig rom eller tångrom om du hellre vill det.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2017

Ingredienser
8 små pannkakor
Topping
2 dl crème fraiche
1 msk finrivet citronskal
1 msk färskpressad citronjuice
1 rödlök
80 g löjrom
färsk dill
Pannkakor
2 dl mjölk (3%)
1 ägg
1 dl majsstärkelse
1 krm salt
1/2 msk smör
För alla
Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölkdryck, matfett och crème fraiche.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölkdryck, matfett och crème fraiche.
Gör så här
Tips
Smeten blir väldigt tunn och lätt. Häll därför försiktigt ner den i stekpannan och hjälp till att forma den med en stekspade.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi658 KJ / 157 kCal
Fett11 g
Salt0.75 g
Kolhydrater10 g
Protein5 g
Kommentar
God glutenfri pannkaka. Lätt att steka. l
Monica
2018-05-14