Glutenfri pannkaka med löjrom och rödlök

4
1
Glutenfri pannkaka med löjrom och rödlök

Dessa frasiga lyxpannkakor är perfekta som förrätt eller lättare lunch. De är dessutom helt glutenfria! Byt ut löjrom mot vanlig rom eller tångrom om du hellre vill det.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2017

Glutenfri pannkaka med löjrom och rödlök

Ingredienser

8 små pannkakor

Topping

2 dl crème fraiche
1 msk finrivet citronskal
1 msk färskpressad citronjuice
1 rödlök
80 g löjrom
färsk dill

Pannkakor

2 dl mjölk (3%)
1 ägg
1 dl majsstärkelse
1 krm salt
1/2 msk smör

För alla

Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölkdryck, matfett och crème fraiche.

Gör så här

Tips

Smeten blir väldigt tunn och lätt. Häll därför försiktigt ner den i stekpannan och hjälp till att forma den med en stekspade.

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentar

Monica

2018-05-14

God glutenfri pannkaka. Lätt att steka. l

Näringsvärde per portion

Energi 658 KJ / 157 kCal
Fett 11 g
Salt 0.75 g
Kolhydrater 10 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden