Glutenfri pannkaka med löjrom och rödlök

Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
1
Glutenfri pannkaka med löjrom och rödlök

Dessa frasiga lyxpannkakor är perfekta som förrätt eller lättare lunch. De är dessutom helt glutenfria! Byt ut löjrom mot vanlig rom eller tångrom om du hellre vill det.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2017

Glutenfri pannkaka med löjrom och rödlök

Ingredienser

8 små pannkakor

Topping

2 dl  crème fraiche
1 msk  finrivet citronskal
1 msk  färskpressad citronjuice
1   rödlök
80 g  löjrom
färsk dill

Pannkakor

2 dl  mjölk (3%)
1   ägg
1 dl  majsstärkelse
1 krm  salt
1/2 msk  smör

För alla

Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölkdryck, matfett och crème fraiche.

Gör så här

Tips

Smeten blir väldigt tunn och lätt. Häll därför försiktigt ner den i stekpannan och hjälp till att forma den med en stekspade.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat

Kommentar

God glutenfri pannkaka. Lätt att steka. l

Monica

2018-05-14

Näringsvärde per portion

Energi658 KJ / 157 kCal
Fett11 g
Salt0.75 g
Kolhydrater10 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Potatisplättar med cottage cheese och lingon
Betyg 4.7 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Räktartar med brödchips, dillolja och räkmajonnäs
Betyg 4.6 av 5.
25 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Plättstaplar med sylt och grädde
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Solrosplättar med granatäppelsirap och apelsin
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Äppelplättar med kardemumma
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Krabbelurer
Betyg 4.4 av 5.
596 personer har röstat
Under 30 min att tillaga