Mjölkfri pannkaka | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Mjölkfri pannkaka

Vill du laga mjölkfri pannkaka finns många alternativ på vätska att använda istället för mjölk. Havredryck som ger tunna pannkakor, ris- eller sojadryck som gör dem luftiga och kokosmjölk som gör pannkakorna söta till efterrätten.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 pannkakor portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa samman ägg med hälften av vätskan. Tillsätt vetemjöl och vispa slätt. Vispa i resten av vätskan, salt och smält mjölkfritt margarin.
  2. Stek pannkakorna i mjölkfritt margarin.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Näringsvärdet är beräknat per pannkaka.

Tips

Det finns många alternativ till mjölk. Havredryck ger tunna pannkakor, med ris- eller sojadryck blir pannkakan luftig med neutral smak. Kokosmjölk ger en söt efterrättspannkaka.

Ingredienser

Portioner: 10 pannkakor
  • 3 ägg
  • 6 dl vätska (t ex havre-, ris- eller sojadryck)
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk smält mjölkfritt margarin
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 510 kJ / 122 kCal