Mjölkfri pannkaka

Vill du laga mjölkfri pannkaka finns många alternativ på vätska att använda istället för mjölk. Havredryck som ger tunna pannkakor, ris- eller sojadryck som gör dem luftiga och kokosmjölk som gör pannkakorna söta till efterrätten.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2011

Ingredienser
10 pannkakor
3 ägg
6 dl vätska (t ex havre-, ris- eller sojadryck)
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
2 msk smält mjölkfritt margarin
Till servering
sylt
florsocker
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Näringsvärdet är beräknat per pannkaka exkl sylt och florsocker.
Gör så här
Tips
Det finns många alternativ till mjölk. Havredryck ger tunna pannkakor, med ris- eller sojadryck blir pannkakan luftig med neutral smak. Kokosmjölk ger en söt efterrättspannkaka.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi510 KJ / 122 kCal
Fett5 g
Salt0.45 g
Kolhydrater15 g
Protein4 g
Kommentarer
Värdelöst och omöjligt att vända. Iaf med ICAs egna havredryck
Mika
2023-07-05Använde vatten som vätska och adderade två matskedar strösocker till smeten. Kalasbra!
Sebastian
2023-05-28Blev kanon med havremjölk. Gjorde både plättar och pannkakor.
Linda
2022-11-06