Glutenfri pannkaka

Glutenfri pannkaka görs på samma ingredienser som vanliga pannkakor, men du byter ut mjölet mot glutenfri mjölmix. Stek pannkakorna i smör och servera dem nygräddade tillsammans med din favorittopping.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2011

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per pannkaka och utan serveringsförslag.
Energi719 KJ / 172 kCal
Fett8 g
Salt1 g
Kolhydrater20 g
Protein5 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Är näringsvärdet räknat per pannkaka och då på 8 st? Det är så svårt att räkna ut själv när det aldrig anges näringsvärde per 100 gram, pannkakorna blir ju ofta lite olika stora.
Malin
2025-07-16Jättefint recept. Kör alltid 1 ägg extra i smeten. Använder Semper finmix-mjöl och har nån tsk stevia-socker i. Perfekt konsistens och saftiga och goda!
Maria
2025-04-21De blev väldigt fina. Lättare att steka än vanliga pannkakor.
Sofie
2025-03-20