Glutenfri pajdeg med kokt potatis
Bästa glutenfria pajdegen för alla dina matpajer gör du på mjölmix och kokt potatis. Potatisen ger degen en lättarbetad och fin konsistens. Lite citron sätter en fin smak, men den kan du välja bort om du vill. Med mjölkfritt margarin blir pajdegen dessutom laktosfri.
Ingredienser
1 sats
1 citron
3 dl glutenfri mjölmix
2 krm salt
100 g mjölkfritt margarin
2 kokta kalla potatisar (ca 300 g)
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsberäkningen är på en sats pajdeg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi5772 KJ / 1379 kCal
Fett82 g
Salt3.88 g
Kolhydrater148 g
Protein12 g
Kommentarer
Jag ser ingenstans hur många grader eller hur länge i ugnen?
Susanne
2024-06-17Hej Susanne! Nu är receptet uppdaterat med grader och tid. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-06-27Absolut det bästa receptet jag hittat på glutenfri pajdeg
Carin
2023-08-04Fantastiskt recept på gf pajdeg, jag har bakat efter många recept men det här är det bästa!
Cathrine
2023-06-05