Glutenfri lasagne
Ett förträffligt recept på glutenfri lasagne för dig som är vegetarian och/eller mjölkallergiker. Välj antingen en mustig köttfärssås till din lasagne eller en smakrik vegetarisk sås. Béchamelsåsen är baserad på glutenfri havredryck.
Ingredienser
4 portioner
9 ägg- och glutenfria lasagneplattor
Vegetarisk sås
1 - 1 1/2 gula lökar i skivor
1 pressad vitlöksklyfta (kan uteslutas)
2 paprikor skurna i bitar
1 zucchini i skivor
2 msk olja
1 dl grönsaksbuljong (se länk nedan)
1 burk krossade tomater (à 400 g)
2 tsk oregano
1 tsk salt
2 krm peppar
Köttfärssås
400 g köttfärs
1 hackad gul lök
2 msk olja
1 burk krossade tomater (à 400 g)
1 tsk salt
1 tsk oregano
1 tsk timjan
2 krm svartpeppar
Bechamelsås
5 msk majsstärkelse
10 dl glutenfri växtbaserad dryck (t.ex. ris-, soja- eller havredryck)
3 msk mjölkfritt flytande margarin
1 tsk salt
1 krm peppar
Gör så här
Välj antingen att göra den vegetariska såsen eller köttfärssåsen till lasagnen.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättegott! Smart att det finns ett köttalternativ och ett vegoalternativ i samma recept.
Lena
2020-07-16Blir lite konstigt med köttversionen kombinerad med det veganska runt omkring, inte världens roligaste bechamel och ingen ost ovanpå. Skulle rekommendera att hålla recepten åtskilda istället, gör en vego om du ska göra vego och strunta i detta recept om du inte ska det :)
Susanna
2020-02-11Hej Luis! Lasagnen är supergod och enkel att laga men tyvärr var tidsangivelsen lite missvisande. Glutenfria lasagneplattor kräver lite längre tid i ugnen, ca 40 min istället för 25 min. Vi har nu korrigerat det. Hoppas du vill testa ändå! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2015-06-26