Glutenfri lasagne

Ett förträffligt recept på glutenfri lasagne för dig som är vegetarian och/eller mjölkallergiker. Välj antingen en mustig köttfärssås till din lasagne eller en smakrik vegetarisk sås. Béchamelsåsen är baserad på glutenfri havredryck.

Ingredienser
4 portioner
9 ägg- och glutenfria lasagneplattor
Vegetarisk sås
1 - 1 1/2 gula lökar i skivor
1 pressad vitlöksklyfta (kan uteslutas)
2 paprikor skurna i bitar
1 zucchini i skivor
2 msk olja
1 dl grönsaksbuljong (se länk nedan)
1 burk krossade tomater (à 400 g)
2 tsk oregano
1 tsk salt
2 krm peppar
Köttfärssås
400 g köttfärs
1 hackad gul lök
2 msk olja
1 burk krossade tomater (à 400 g)
1 tsk salt
1 tsk oregano
1 tsk timjan
2 krm svartpeppar
Bechamelsås
5 msk majsstärkelse
10 dl glutenfri växtbaserad dryck (t.ex. ris-, soja- eller havredryck)
3 msk mjölkfritt flytande margarin
1 tsk salt
1 krm peppar
Gör så här
Välj antingen att göra den vegetariska såsen eller köttfärssåsen till lasagnen.
00:10:00
00:05:00
00:40:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Tack på förhand 😇
Gorana
2024-12-25Hej Gorana. Det var lite klurig skrivet. Det är att det är 9 st ägg-fria/glutenfria lasagneplattor som ska användas. Lycka till. Hälsningar Leif
Redaktionen
2024-12-27Hallo,det står 9 ägg man ska använda,när hur?
Gorana
2024-12-25Havredryck är inte glutenfri om man inte köper ett visst märke.
Sonja
2024-12-25