Glutenfri köttfärspaj

96
4
Glutenfri köttfärspaj

Charmant paj med ljuvlig fyllning av köttfärs, krossade tomater, morot, gul lök och fransk senap. Detta pajrecept är till för dig som inte tål gluten, ägg, laktos och mjölk.

Glutenfri köttfärspaj

Ingredienser

4 portioner

Pajskal

2 st kokta, kalla potatisar
2 dl naturligt glutenfri grov mjölmix (t ex Sempers Grov Mix)
50 g mjölkfritt margarin

Fyllning

2 gula lökar
1 morot
1 msk mjölkfritt flytande margarin
300 g köttfärs
1 burk krossade tomater (à 400 g)
1 - 1 1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk oregano
1 1/2 msk fransk senap
2 msk tomatpuré
2 dl majskorn

För alla

Pajen är fri från gluten, ägg, laktos och mjölkprotein.

Klimatanpassa

Välj blandfärs istället för nötkött/välj kycklingfärs istället för nötkött, vilket ger en halvering/80 % minskning av klimatpåverkan från Välj blandfärs istället för nötfärs/välj kycklingfärs istället för nötfärs, vilket ger en halvering/80 % minskning av klimatpåverkan från maträtten. För ännu lägre klimatpåverkan minska mängden färs och tillsätt kokta bönor.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

96

Kommentarer

Sandra

2009-05-20

Helt ok paj men den blav lite torr.

Liza

2009-03-20

det blir inte paj om man inte använder ägg

Katarina

2007-09-18

Lite gröna linser, som är förkokta, i köttfärsröran blir jättegott!

Näringsvärde per portion

Energi 2131 KJ / 510 kCal
Fett 25 g
Salt 3 g
Kolhydrater 42 g
Protein 25 g
Läs mer om näringsvärden