Glutenfri köttfärspaj
Charmant paj med ljuvlig fyllning av köttfärs, krossade tomater, morot, gul lök och fransk senap. Detta pajrecept är till för dig som inte tål gluten, ägg, laktos och mjölk.
Ingredienser
4 portioner
Pajskal
2 st kokta, kalla potatisar
2 dl naturligt glutenfri grov mjölmix (t ex Sempers Grov Mix)
50 g mjölkfritt margarin
Fyllning
2 gula lökar
1 morot
1 msk mjölkfritt flytande margarin
300 g köttfärs
1 burk krossade tomater (à 400 g)
1 - 1 1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk oregano
1 1/2 msk fransk senap
2 msk tomatpuré
2 dl majskorn
För alla
Pajen är fri från gluten, ägg, laktos och mjölkprotein.
Klimatanpassa
Välj blandfärs istället för nötkött/välj kycklingfärs istället för nötkött, vilket ger en halvering/80 % minskning av klimatpåverkan från Välj blandfärs istället för nötfärs/välj kycklingfärs istället för nötfärs, vilket ger en halvering/80 % minskning av klimatpåverkan från maträtten. För ännu lägre klimatpåverkan minska mängden färs och tillsätt kokta bönor.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2131 KJ / 510 kCal
Fett25 g
Salt3 g
Kolhydrater42 g
Protein25 g
Kommentarer
Helt ok paj men den blav lite torr.
Sandra
2009-05-20det blir inte paj om man inte använder ägg
Liza
2009-03-20Lite gröna linser, som är förkokta, i köttfärsröran blir jättegott!
Katarina
2007-09-18