Skinkschnitzel med majsrisotto

3
1
Skinkschnitzel med majsrisotto

Skinkschnitzel med majsrisotto är en lätt och fräsch lunch eller middag som du tillagar på under 45 minuter. Denna goda schnitzel med en risotto av majs, långkornigt ris, purjolök och grädde kommer att uppskattas av dina gäster.

Skinkschnitzel med majsrisotto

Ingredienser

4 portioner

Majsrisotto

3 dl långkorningt ris
2 purjolökar
1 burk majs (à 300 g)
1 1/2 dl grädde max 5%
1 - 1 1/2 krm peppar

Skinkschnitzel

500 g skinkschnitzlar
1 msk flytande margarin
1 tsk salt
1 krm peppar

Till servering

citronklyftor till servering
blandad sallad till servering
bröd till servering

För alla

Byt ut grädden mot havre- eller sojabaserad gräddprodukt och det flytande margarinet mot mjölkfritt margarin eller olja om du inte tål mjölk eller laktos.

Gör så här

Tips

Finhackade örter t.ex persilja, timjan, basilika är gott att blanda i risotton precis innan servering.

Gröna tipset: Vill du äta grönt är risotton god att servera till t.ex stekta skivor av squash, aubergine och tomater.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentar

Märit

2006-04-26

enkelt att tillaga barnen var förtjusta

Näringsvärde per portion

Energi 2624 KJ / 628 kCal
Fett 0 g
Läs mer om näringsvärden