Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Skinkschnitzel med majsrisotto

Skinkschnitzel med majsrisotto är en lätt och fräsch lunch eller middag som du tillagar på under 45 minuter. Denna goda schnitzel med en risotto av majs, långkornigt ris, purjolök och grädde kommer att uppskattas av dina gäster.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Majsrisotto: Koka riset i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Låt majsen rinna av. Blanda ner purjo, majs och grädde i riset när ca 5 minuter återstår av koktiden och låt koka utan lock. Smaka av med peppar.
  2. Skinkschnitzel: Stek skinkschnitzlarna i flytande margarin ca 3 minuter per sida. Krydda med salt och peppar. Servera schnitzlarna med majsrisotton, citronklyftor, blandad sallad och bröd.

För alla

Byt ut grädden mot havre- eller sojabaserad gräddprodukt och det flytande margarinet mot mjölkfritt margarin eller olja om du inte tål mjölk eller laktos.

Tips

Finhackade örter t.ex persilja, timjan, basilika är gott att blanda i risotton precis innan servering.

Gröna tipset: Vill du äta grönt är risotton god att servera till t.ex stekta skivor av squash, aubergine och tomater.

Ingredienser

Portioner: 4
Majsrisotto
  • 3 dl långkorningt ris
  • 2 purjolökar
  • 1 burk majs (à 300 g)
  • 1 1/2 dl grädde max 5%
  • 1 1/2 krm peppar
Skinkschnitzel
  • 500 g skinkschnitzlar
  • 1 msk flytande margarin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
Till servering
  • citronklyftor till servering
  • blandad sallad till servering
  • bröd till servering
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2624 kJ / 628 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden