Glutenfri kladdkaka

Betyg 4.4 av 5.115 personer har röstat
Receptet har 18 kommentarer
Glutenfri kladdkaka

Lika god men glutenfri är den här kladdkakan som görs på majs- och mandelmjöl. Var noggrann med att dosera rätt, använd gärna köksvåg. Servera med traditionella tillbehör som fluffigt vispad grädde och goda bär.

Glutenfri kladdkaka

Ingredienser

8-10 bitar
100 g smör eller margarin (+ extra till formen)
2 ägg
230 g strösocker (230 g motsvarar 2 1/2 dl)
45 g Risenta majsmjöl (45 g motsvarar 3/4 dl)
12 g Risenta mandelmjöl (12 g motsvarar 1/4 dl)
30 g kakao (30 g motsvarar 3/4 dl)

Till servering

2 dl vispgrädde
florsocker till garnering
björnbär , hallon eller andra färska bär

Gör så här

00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

18 st
  • Populärt för både barn och barnbarn. Jag minskar sockret till hälften och bryner smöret.

    Mitra

  • Jag klippte ut bakplåtspapper efter formen (som har avtagbar kant och glappar lite), då blir det mindre disk och man behöver inget ströbröd om vissa tidigare har använt det. Men resterna i formen löser sig ändå lätt i disken.

    Saga

  • God kladdkaka men väldigt söt. Gjorde några justeringar och är nöjd, kanske kan minska sockermängden med 20 g. Nästa gång ska jag bryna smöret, det blir nog pricken över i. 180 g strösocker 50/50 ljust och mörkt muscovadosocker (25 g av varje) 57 g Lailas gula mix 1/2 tsk salt Tid i ugnen: 18 min, då blir den enligt mig perfekt kladdig i mitten, lite krispig utanpå. Bäst dagen efter.

    Saga

  • Helt klart bästa kladdkakan jag har ätit! Jag ville dock ha den lite tjockare, så jag tog en form som är 20 cm i diameter och hade den inne 20 min i ugnen. Blev superbra! 😄

    Elina

  • Går den att frysa?

    Susanne

    Hej Susanne! Det går fint att frysa kakan. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Riktigt god, dottern som inte tycker om kladdkaka älskade denna

    Sara

  • God men väldigt söt. Kan man minska sockermängden, eller ”tar inte kakan ihop” då?

    Linnéa

  • Bytte socker mot ica sötströ och halverade mängden. Bytte majsmjölet mot bambumjöl. Blev riktigt bra

    Ylva

  • Jättebra glutenfritt recept. Men vi brukar bryna smöret och tillsätta lite flingsalt. Blir toppenbra då😀

    Sophia

  • För dem som är nöt och mandelallergiska ta sempers vanliga glutenfria mjöl 3/4dl och havremjöl 1/4

    Sara

Näringsvärde per bit

Näringsvärdet är beräknat per bit på 10 bitar exkl. serveringsförslag.
Energi904 KJ / 216 kCal
Fett11 g
Salt0.2 g
Kolhydrater27 g
Protein3 g

Testa liknande recept

  • Glutenfri pajdeg på mandelmjöl
    Betyg 3.6 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Glutenfria tekakor
    Betyg 4.2 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Glutenfri saffranskladdkaka
    Betyg 4.7 av 5.33 personer har röstat
    Receptet har 15 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Snökakor
    Betyg 4.5 av 5.52 personer har röstat
    Receptet har 26 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad