Glutenfri kladdkaka

Lika god men glutenfri är den här kladdkakan som görs på majs- och mandelmjöl. Var noggrann med att dosera rätt, använd gärna köksvåg. Servera med traditionella tillbehör som fluffigt vispad grädde och goda bär.
Samarbete med:
Risenta

Ingredienser
8-10 bitar
100 g smör eller margarin (+ extra till formen)
2 ägg
230 g strösocker (230 g motsvarar 2 1/2 dl)
45 g Risenta majsmjöl (45 g motsvarar 3/4 dl)
12 g Risenta mandelmjöl (12 g motsvarar 1/4 dl)
30 g kakao (30 g motsvarar 3/4 dl)
Till servering
2 dl vispgrädde
florsocker till garnering
björnbär , hallon eller andra färska bär
Gör så här
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit på 10 bitar exkl. serveringsförslag.
Energi904 KJ / 216 kCal
Fett11 g
Salt0.2 g
Kolhydrater27 g
Protein3 g
Kommentarer
17 stJag klippte ut bakplåtspapper efter formen (som har avtagbar kant och glappar lite), då blir det mindre disk och man behöver inget ströbröd om vissa tidigare har använt det. Men resterna i formen löser sig ändå lätt i disken.
Saga
God kladdkaka men väldigt söt. Gjorde några justeringar och är nöjd, kanske kan minska sockermängden med 20 g. Nästa gång ska jag bryna smöret, det blir nog pricken över i. 180 g strösocker 50/50 ljust och mörkt muscovadosocker (25 g av varje) 57 g Lailas gula mix 1/2 tsk salt Tid i ugnen: 18 min, då blir den enligt mig perfekt kladdig i mitten, lite krispig utanpå. Bäst dagen efter.
Saga
Helt klart bästa kladdkakan jag har ätit! Jag ville dock ha den lite tjockare, så jag tog en form som är 20 cm i diameter och hade den inne 20 min i ugnen. Blev superbra! 😄
Elina