Glutenfri focaccia

Betyg 3.8 av 5.13 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Glutenfri focaccia

Focaccia är ett bröd från Italien som kryddas med olivolja, salt och olika kryddor. Här i en glutenfri variant med xantangummi för ett saftigare slutresultat. Baka focaccia i långpanna, så får du ett härligt bröd som är gott till mat, men som även passar utmärkt till charkuterier, färskost och tapenade.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2016

Glutenfri focaccia

Ingredienser

20 bitar
25 g jäst
6 dl ljummet vatten
4 msk olivolja
1 tsk honung
2 dl durramjöl
4 dl rismjöl
3 dl potatismjöl
2 tsk xantangummi
1 tsk salt

Pensling

3 msk olivolja
1 tsk flingsalt
1 1/2 dl svarta oliver
rosmarinkvistar

Gör så här

00:05:00
00:20:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Blev stenhårt

    Lena

Näringsvärde per bit

Energi677 KJ / 162 kCal
Fett6 g
Salt0.77 g
Kolhydrater26 g
Protein2 g

Testa liknande recept

  • Glutenfri pizzadeg
    Betyg 4.3 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Glutenfria lussekatter
    Betyg 3.9 av 5.35 personer har röstat
    Receptet har 14 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Glutenfri mjölmix
    Betyg 3.9 av 5.35 personer har röstat
    Receptet har 17 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Enkel focaccia med torrjäst
    Betyg 3 av 5.82 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad