Glutenfri citronkladdkaka

En fräsch kladdkaka av vit choklad som får en syrlig ton av skal från en citron och citronmeliss. Kakan är glutenfri då det används mandelmjöl istället för vetemjöl. Som en bonus är den enkel att laga, perfekt för en spontan efterrätt eller fika. Garnera gärna med blåbär och rostad mandel. Här hittar du fler härliga kladdkakerecept .

Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi987 KJ / 237 kCal
Fett17 g
Salt0.44 g
Kolhydrater16 g
Protein4 g
Kommentarer
God! Nästa gång tar jag nog lite mindre smör och socker, och en större citron för med citronsmak.
Charlotta
2025-03-23Mycket god efterrättskaka! Första gången jag bakade den var det för att den var glutenfri, därefter har jag bakat den för att den är supergod och har gillats av alla gäster. En klar favorit.
Åsa
2024-04-18Kan man frysa ner denna kakan?
Karin
2023-11-27Hej Karin! Det går bra att frysa denna kaka. Passar på att tipsa om den här artikeln med fler bakverk som går att frysa: https://www.ica.se/artikel/frysa-in-bakverk/. Lycka till med bakningen! Hälsningar Lisa
ICA-köket
2023-12-04