Glutenfri blåbärspaj

Härlig blåbärspaj som bakas med glutenfri deg. I degen blandas havregryn och mandelmjöl med lite vaniljsocker. Blåbären blir precis lagom mjuka och saftiga när du gräddar den glutenfria pajen ca 30 minuter i ugnen.

Gör så här
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per portion på 6 portioner utan serveringsföslag.
Energi1858 KJ / 445 kCal
Fett23 g
Salt0.3 g
Kolhydrater52 g
Protein4 g
Kommentarer
Jag gjorde en variant av detta recept. Kokosflingor ist för havregryn. Dadelsirap och 1 tsk habanero honung i bärblandningen ist för socker. Bär; självplockade vilda blåbär, röda vinbär, björnbär och lite ananas samt rivet skal av 1 citron (totalt xa 700 gram) till en smuldeg på nästan dubbelsatts; ca 820g smör. Smorde formen med lite rapsolja och mandelmjöl. Jag hade även i ca 1dl riven kokos i bärblandningen. Strödde lite krossad mörk 70% choklad med havssalt på. För övrigt enligt receptet. Blev jättegott! Rekommenderas. Och att även känna en hint av citron, habanero och choklad 🙂
Anna irene
2025-07-05Hej Kan jag frysa in blåbärspajen för att göra den i förväg? Mvh Ann-Christin Sederholm
Ann-christin
2025-03-27Hej Ann-Christin! Den kan bli lite blöt och tråkig om man fryser in den. Men du kan göra degen och lägga i kylen om du vill förbereda lite. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2025-03-28Kan man göra denna smulpaj "knäckig" genom att tillföra sirap i smulpajen?
Satu
2024-11-05Hej Satu! Du kanske kan prova det här receptet istället med ändå använda blåbär. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2024-11-05