Glutenfri blåbärspaj

Härlig blåbärspaj som bakas med glutenfri deg. I degen blandas havregryn och mandelmjöl med lite vaniljsocker. Blåbären blir precis lagom mjuka och saftiga när du gräddar den glutenfria pajen ca 30 minuter i ugnen.

Ingredienser
6-8 portioner
500 g blåbär
2 msk potatismjöl
1 dl socker
Deg
3 dl glutenfria havregryn
125 g rumsvarmt smör
1 dl mandelmjöl
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
Till servering
vaniljsås, vispad grädde eller vaniljglass
Gör så här
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per portion på 6 portioner utan serveringsföslag.
Energi1858 KJ / 445 kCal
Fett23 g
Salt0.3 g
Kolhydrater52 g
Protein4 g
Kommentarer
Hej Kan jag frysa in blåbärspajen för att göra den i förväg? Mvh Ann-Christin Sederholm
Ann-christin
2025-03-27Hej Ann-Christin! Den kan bli lite blöt och tråkig om man fryser in den. Men du kan göra degen och lägga i kylen om du vill förbereda lite. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2025-03-28Kan man göra denna smulpaj "knäckig" genom att tillföra sirap i smulpajen?
Satu
2024-11-05Hej Satu! Du kanske kan prova det här receptet istället med ändå använda blåbär. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2024-11-05Fungerar det att dubbla receptet?
Anders
2024-08-15Hej Anders! Det går bra att dubbla receptet, använd bara.en större form. Hälsningar Niclas
ICA-köket
2024-08-15