Glutenfri blåbärspaj
4.8Världens godaste

Härlig blåbärspaj som bakas med glutenfri deg. I degen blandas havregryn och mandelmjöl med lite vaniljsocker. Blåbären blir precis lagom mjuka och saftiga när du gräddar den glutenfria pajen ca 30 minuter i ugnen.

Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per portion på 6 portioner utan serveringsföslag.
Energi1858 KJ / 445 kCal
Fett23 g
Salt0.3 g
Kolhydrater52 g
Protein4 g
Kommentarer
12 stEn torr och smaklös paj. Kanske det hade hjälpt med flingsalt och lite sirap alternativt mer smör.
Anna
Väldigt god! Jag tog en aning salt i degen, och några hallon med blåbären, det blev väldigt uppskattat!
Karolina
Helt underbar, mums filibaba. Kommer att göras igen. Tack för receptet
Kristina
Jag gjorde en variant av detta recept. Kokosflingor ist för havregryn. Dadelsirap och 1 tsk habanero honung i bärblandningen ist för socker. Bär; självplockade vilda blåbär, röda vinbär, björnbär och lite ananas samt rivet skal av 1 citron (totalt xa 700 gram) till en smuldeg på nästan dubbelsatts; ca 820g smör. Smorde formen med lite rapsolja och mandelmjöl. Jag hade även i ca 1dl riven kokos i bärblandningen. Strödde lite krossad mörk 70% choklad med havssalt på. För övrigt enligt receptet. Blev jättegott! Rekommenderas. Och att även känna en hint av citron, habanero och choklad 🙂
Anna irene
Hej Kan jag frysa in blåbärspajen för att göra den i förväg? Mvh Ann-Christin Sederholm
Ann-christin
Hej Ann-Christin! Den kan bli lite blöt och tråkig om man fryser in den. Men du kan göra degen och lägga i kylen om du vill förbereda lite. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Kan man göra denna smulpaj "knäckig" genom att tillföra sirap i smulpajen?
Satu
Hej Satu! Du kanske kan prova det här receptet istället med ändå använda blåbär. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Fungerar det att dubbla receptet?
Anders
Hej Anders! Det går bra att dubbla receptet, använd bara.en större form. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Jättegod paj och enkel att göra ... minska dock sockermängden en aning och använder råsocker 🌟🌟🌟🌟🌟
Catarina
Det gick jätte bra att använda frysta blåbär . Å bor man som jag , så är det lättare med frysta än färska blåbär ❤️ Pajen blev jätte god / Veronica
Veronica
Eftersom det är potatismjöl med så spelar det ingen roll om det är färska eller frysta blåbär.fungerar lika bra.
Tiina