Glöggryta med kyckling och brysselkål
4.9Världens godaste

Smakrik gryta med kyckling, sidfläsk och grönsaker som purjolök och morötter. Grytan får en spännande smak, med julkänsla, när den kokas i glögg. Servera julgrytan med brysselkål stekta tillsammans med dadlar och persilja och gärna kokt potatis och syltlök.

Ingredienser
6 portioner
3 morötter (à ca 60 g)
300 g purjolök
4 vitlöksklyftor
100 g varmrökt sidfläsk
1 kruka timjan
925 g kycklinglårfilé
2 msk tomatpuré
750 ml vinglögg (eller alkoholfri röd glögg)
1/2 dl kycklingfond
2 msk majsstärkelse utrört i vatten
salt
svartpeppar
Brysselkål
550 g fryst brysselkål
8 dadlar
20 g bladpersilja
2 msk smör
1 tsk salt
Till servering
ca 1 kg kokt potatis
1 förp syltlök (à 340 g)
Gör så här
00:00:00
00:00:00
00:00:00
00:00:00
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3736 KJ / 892 kCal
Fett32 g
Salt4.95 g
Kolhydrater84 g
Protein41 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
5 stJättegod gryta med lite annorlunda smaksättning. Använde en glögg med lite smak av rom som blev jättebra.
Kajsa
Mycket gott !!!
Elisabet
Måste det vara fryst brysselkål?
Anja
Hej Anja! Det går precis lika bra med färsk brysselkål. Hoppas det smakar! Hälsningar Lisa
ICA-köket
Dottern fyller år i början på december. Blev fullträff på släktkalaset. Lätt att anpassa om man är många.
Magnus
Väldigt gott. Vi firade på en tidig jul för mina föräldrar som åker och bort över julen och bjöd på denna gryta med inspiration och smaker från julen. I stället för sill till förrätt körde vi en toastskagen och Cheesecake med pepparkaka och choklad till efterrätt. Det blev en hitt 10/10.
Anna