Glöggkokt svartrot med äppelsallad
Goda och smak av julen får svartrötterna när de kokas i glögg och rödvinsvinäger. Servera sedan svartrötterna tillsammans med två fräscha sallader, äppelsallad med hasselnötter och spenatsallad med vackert röda granatäppelkärnor.
Ingredienser
4 portioner
Svartrot
3 1/2 dl röd alkoholfri glögg
1 msk rödvinsvinäger
1/2 tsk salt
375 g svartrot
Äppelsallad
1 rött äpple
1 dl rostade hasselnötter
1 dl majonnäs
salt
peppar
Sallad
1/2 rödlök
1/2 dl granatäppelkärnor
1 msk olivolja
65 g babyspenat
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1817 KJ / 435 kCal
Fett32 g
Salt2 g
Kolhydrater29 g
Protein5 g
Kommentarer