Glöggkokt svartrot med äppelsallad

Betyg 5 av 5.
7 personer har röstat
0
Glöggkokt svartrot med äppelsallad

Goda och smak av julen får svartrötterna när de kokas i glögg och rödvinsvinäger. Servera sedan svartrötterna tillsammans med två fräscha sallader, äppelsallad med hasselnötter och spenatsallad med vackert röda granatäppelkärnor.

Glöggkokt svartrot med äppelsallad

Ingredienser

4 portioner

Svartrot

3 1/2 dl  röd alkoholfri glögg
1 msk  rödvinsvinäger
1/2 tsk  salt
375 g  svartrot

Äppelsallad

1   rött äpple
1 dl  rostade hasselnötter
1 dl  majonnäs
salt
peppar

Sallad

1/2   rödlök
1/2 dl  granatäppelkärnor
1 msk  olivolja
65 g  babyspenat

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1817 KJ / 435 kCal
Fett32 g
Salt2 g
Kolhydrater29 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Nötig energistart
Betyg 2.8 av 5.
119 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Glöggpäron
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Silverlök och granatäpple
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Granatäpple- och myntaswirl
Betyg 2.4 av 5.
32 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Frysta stjärnanismarinerade apelsinklyftor
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga