Glöggpäron med saffransfluff och mandelkrisp

Betyg 3.9 av 5.20 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Glöggpäron med saffransfluff och mandelkrisp

Avsluta julfirandet med läckert rödbrunlila päron inkokta i kanel och kryddig glögg. Koka gärna päronen några dagar i förväg. Ju rödare glögg desto vackrare blir päronen. Bjud med gräddig saffranscrème och krossade mandelbiskvier.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2013

Glöggpäron med saffransfluff och mandelkrisp

Ingredienser

6 portioner
5 fasta päron (t ex conference)
3 kanelstänger
1 flaska glögg (à 7 1/2 dl)
1 1/2 dl mandelbiskvier

Saffransfluff

1 paket saffran (à 1/2 g)
2 dl vispgrädde
1 1/2 dl crème fraiche
1 msk honung

Gör så här

00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

Vi lagade detta som nyårsefterrätt och det var mycket uppskattat. Lätt att laga några dagar i förväg, det förhöjde också smaken att päronen fått stå i lagen i tre dygn. Mycket smarrigt.

Annette

2014-01-03

Testa liknande recept

Glöggpäron
0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Glöggkokta päron med cheddar
Betyg 4.7 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Inkokta päron med citrongräs
Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Inlagda saffranspäron med vanilj
Betyg 4.3 av 5.16 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Saffranskokta päron
Betyg 3.8 av 5.12 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Inkokta päron med stjärnanis
Betyg 4.7 av 5.21 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad