Glöggostcréme med torkade fikon och mandel

7
0
Glöggostcréme med torkade fikon och mandel

En farligt god ostkräm smaksatt med glögg, torkade fikon och mandel. Julsmaker som passar perfekt som tilltugg på glöggminglet. Servera ostkrämen på pepparkakor eller tunt delikatessknäcke.

Glöggostcréme med torkade fikon och mandel

Ingredienser

6 portioner
3 dl riven lagrad ost
1 dl crème fraiche
3 msk vitvins glögg
1/2 dl mandel skalad
5 torkade fikon

Till servering

pepparkakor eller knäckebröd

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt knäckebröd/kakor.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga allergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym. Kolla ingrediensförteckningen så att kakorna inte innehåller ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 967 KJ / 231 kCal
Fett 16.3 g
Kolhydrater 12.6 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden