Glöggostcréme med torkade fikon och mandel
En farligt god ostkräm smaksatt med glögg, torkade fikon och mandel. Julsmaker som passar perfekt som tilltugg på glöggminglet. Servera ostkrämen på pepparkakor eller tunt delikatessknäcke.
Ingredienser
6 portioner
3 dl riven lagrad ost
1 dl crème fraiche
3 msk vitvins glögg
1/2 dl mandel skalad
5 torkade fikon
Till servering
pepparkakor eller knäckebröd
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfritt knäckebröd/kakor.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga allergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym. Kolla ingrediensförteckningen så att kakorna inte innehåller ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi967 KJ / 231 kCal
Fett16.3 g
Kolhydrater12.6 g
Protein6 g
Kommentarer