Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Glöggostcréme med torkade fikon och mandel

En farligt god ostkräm smaksatt med glögg, torkade fikon och mandel. Julsmaker som passar perfekt som tilltugg på glöggminglet. Servera ostkrämen på pepparkakor eller tunt delikatessknäcke.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa ost, crème fraiche och glögg i en matberedare till en jämn smet.
  2. Hacka mandeln och fikonen grovt. Vänd ner det i crèmen.
  3. Servera med pepparkakor eller knäckebröd.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt knäckebröd/kakor.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga allergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym. Kolla ingrediensförteckningen så att kakorna inte innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 3 dl riven lagrad ost
  • 1 dl crème fraiche
  • 3 msk vitvins glögg
  • 1/2 dl mandel skalad
  • 5 torkade fikon
Till servering
  • pepparkakor eller knäckebröd
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 967 kJ / 231 kCal