Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Tortillapizza med Blossakokt fikonchutney och prosciutto

Ett roligt alternativ till den vanliga köpepizzan! Bred på en fikonchutney på tortillabröden och gör sedan en tortillapizza med prosciutto, ost och rucola. Enkelt och gott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Chutney: Skär fikonen i småbitar. Finhacka löken. Blanda i en kastrull och slå över glöggen och rödvinsvinägern. Sjud på låg värme tills fikonen är mjuka och bara lite vätska återstår.
  2. Pizza: Bred tortillabröden med fikonchutney. Strö över riven ost. Toppa med tunna strimlor prosciutto.
  3. Baka i nedre delen av ugnen i 200° C ca 4-5 minuter. Skär pizzorna i portionsbitar när de svalnat något. Lägg finstrimlad ruccola över precis innan servering.

Ingredienser

Portioner: 2 st
Fikonchutney
  • 200 g torkade fikon
  • 1/2 rödlök
  • 1 dl röd glögg
  • 1/2 dl rödvinsvinäger
Tortillapizza
  • 2 st mjuka vetetortillas
  • 6 skivor prosciutto
  • 1 dl riven lagrad ost
  • 1 knippe ruccolasallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?