Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Enkel

Glöggmarinerad cheddarost

Vällagrad cheddarost har sin självklara plats på de flesta svenska julbord. Nu får du chansen att pröva en ny variant – glöggmarinerade cheddarkuber med dadlar, chiliflakes och persilja. Naggande goda och perfekta till bjudningen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 25 kuber portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tärna osten i ca 1 1/2 x 1 1/2 cm stora tärningar. Lägg dem i en form.
  2. Riv skalet av apelsinen. Rör samman glöggen med olivoljan och apelsinskalet.
  3. Dela, kärna ur och strimla dadlarna. Hacka persiljan.
  4. Blanda dadlarna, persiljan och chiliflakesen med glöggmarinaden.
  5. Häll marinaden över osten och vänd runt. Låt stå i rumstemperatur minst 1 timme.

För alla

Fri från gluten, laktos och ägg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut cheddar till ett mjölkproteinfritt ostalternativ.

Näringsvärdet är beräknat per kub på 25 kuber.

Ingredienser

Portioner: ca 25 kuber
  • 150 g cheddarost
  • 1 apelsin
  • 3/4 dl glögg
  • 2 msk olivolja
  • 4 färska dadlar
  • 1/2 dl hackad persilja
  • 1/2 tsk chiliflakes
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 160 kJ / 38 kCal