Glöggkokta revbensspjäll med glögg-glaze

Blev det kvar glögg från advent? Då är den perfekt att ha i revbensspjällskoket. Här är ett klockrent recept där du kokar tjocka revbensspjäll möra och sedan penslar dem med en kryddig glöggglaze med smak av chili, ingefära, kanel och kardemumma. En garanterad succé på julbordet!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2015

Ingredienser
6 portioner
Revbensspjäll
1 kg tjocka revbensspjäll
4 dl rödvinsglögg
1/2 dl japansk soja
3 vitlöksklyftor
50 g färsk ingefära
10 svartpepparkorn
1 tsk salt (per liter vatten)
vatten (till kokning)
Glögg-glaze
1 msk finhackad ingefära
3/4 msk sambal oelek
1 msk olja
1 1/2 msk tomatpuré
2 1/2 dl rödvinsglögg
1/2 dl mörk sirap
1 kanelstång
5 kardemummakärnor
1 tsk salt
Gör så här
02:00:00
00:10:00
01:30:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsberäkningen är gjord utan hänsyn till kokvattnet.
Energi1966 KJ / 470 kCal
Fett25 g
Salt1.6 g
Kolhydrater21 g
Protein30 g
Kommentarer
Fungerar det med alkoholfri glögg från ica eller måste det vara glögg från systemet?
Angelica
2024-12-16Hej Angelica! Det fungerar alldeles utmärkt med alkoholfri glögg! God Jul. //Tove
ICA-köket
2024-12-18Kan man använda buljongen som blir kvar efter koket till något? Några receptförslag?
Mitra
2021-12-23En undran bara, varför står det att den är glutenfri när den innehåller japansk soja? Det är gluten i soja om du inte väljer en som det är uttalat glutenfri. Kan vara lite lurigt om folk inte har koll på det.
Nicole
2021-12-20Hej Nicole! Tack för din uppmärksamhet. Soja består delvis av vete men i analyser som Livsmedelsverket gjort har man ändå kunnat konstatera att jäsningen gjort att slutprodukten blir glutenfri. Därför har vi kategoriserat denna rätt som glutenfri. Hälsningar Michelle
ICA-köket
2021-12-20