Glöggkokta revbensspjäll med glögg-glaze

Betyg 3.5 av 5.381 personer har röstat
Receptet har 16 kommentarer
Glöggkokta revbensspjäll med glögg-glaze

Blev det kvar glögg från advent? Då är den perfekt att ha i revbensspjällskoket. Här är ett klockrent recept där du kokar tjocka revbensspjäll möra och sedan penslar dem med en kryddig glöggglaze med smak av chili, ingefära, kanel och kardemumma. En garanterad succé på julbordet!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2015

Revbensspjället upplagt på en tallrik med en skiva uppskuren. Bredvid en skål med glazen.

Ingredienser

6 portioner

Revbensspjäll

1 kg tjocka revbensspjäll
4 dl rödvinsglögg
1/2 dl japansk soja
3 vitlöksklyftor
50 g färsk ingefära
10 svartpepparkorn
1 tsk salt (per liter vatten)
vatten (till kokning)

Glögg-glaze

1 msk finhackad ingefära
3/4 msk sambal oelek
1 msk olja
1 1/2 msk tomatpuré
2 1/2 dl rödvinsglögg
1/2 dl mörk sirap
1 kanelstång
5 kardemummakärnor
1 tsk salt

Gör så här

02:00:00
00:10:00
01:30:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

16 st
  • Hur lång hållbarhet har glazen? I kyl i ok i frys om man vill förbereda i lagom tid.

    Mitra

    Hej Mitra! I kyl håller glazen minst en vecka. I frysen håller den ca i 3 månader. Vänliga hälsningar Leif

    ICA-köket

  • Fungerar det med alkoholfri glögg från ica eller måste det vara glögg från systemet?

    Angelica

    Hej Angelica! Det fungerar alldeles utmärkt med alkoholfri glögg! God Jul. //Tove

    ICA-köket

  • Kan man använda buljongen som blir kvar efter koket till något? Några receptförslag?

    Mitra

  • En undran bara, varför står det att den är glutenfri när den innehåller japansk soja? Det är gluten i soja om du inte väljer en som det är uttalat glutenfri. Kan vara lite lurigt om folk inte har koll på det.

    Nicole

    Hej Nicole! Tack för din uppmärksamhet. Soja består delvis av vete men i analyser som Livsmedelsverket gjort har man ändå kunnat konstatera att jäsningen gjort att slutprodukten blir glutenfri. Därför har vi kategoriserat denna rätt som glutenfri. Hälsningar Michelle

    ICA-köket

  • När skär man upp revbenen i bitar? Före man lägger på glaze eller när den är helt färdig?

    Linda

  • Om man kör Patriks förslag kan man tillsätta vitlök och soya så man inte missar dom goda smakerna

    Magdalena

  • Jag brukar göra dem i slow cooker, Låg värme 6-7 timmar beroende på hur många man har i slow cookern

    Peter

  • Kan man köra Patriks variant i en slowcook?

    Sandra

  • När ska man skära upp revbenen? Efter/före kok? Efter/före glaze?

    Evelina

  • Kan vara bra att påpeka att Japansk Soya innehåller Gluten. Vilket gör att denna rätt tyvärr inte är Gluntenfri. Så man bör nog notera detta i instruktionerna.... Mvh Johan

    Johan

    Tack Johan för din kommentar. Soja består delvis av vete men i analyser som Livsmedelsverket gjort har man ändå kunnat konstatera att jäsningen gjort att slutprodukten blir glutenfri. Därför har vi kategoriserat denna rätt som glutenfri. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

Näringsvärde per portion

Näringsberäkningen är gjord utan hänsyn till kokvattnet.
Energi1966 KJ / 470 kCal
Fett25 g
Salt1.6 g
Kolhydrater21 g
Protein30 g

Testa liknande recept

  • Tjocka revben i ugn med ingefärsglaze
    Betyg 4.2 av 5.175 personer har röstat
    Receptet har 69 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Lågtempererade revben i ugn
    0 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Revbensspjäll med kumquats
    Betyg 3 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Revbensspjäll med julmustglaze
    Betyg 4.7 av 5.75 personer har röstat
    Receptet har 34 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Sesamkryddade revbensspjäll
    Betyg 3.7 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad