Glöggkokta revbensspjäll med glögg-glaze

Blev det kvar glögg från advent? Då är den perfekt att ha i revbensspjällskoket. Här är ett klockrent recept där du kokar tjocka revbensspjäll möra och sedan penslar dem med en kryddig glöggglaze med smak av chili, ingefära, kanel och kardemumma. En garanterad succé på julbordet!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2015

Ingredienser
6 portioner
Revbensspjäll
1 kg tjocka revbensspjäll
4 dl rödvinsglögg
1/2 dl japansk soja
3 vitlöksklyftor
50 g färsk ingefära
10 svartpepparkorn
1 tsk salt (per liter vatten)
vatten (till kokning)
Glögg-glaze
1 msk finhackad ingefära
3/4 msk sambal oelek
1 msk olja
1 1/2 msk tomatpuré
2 1/2 dl rödvinsglögg
1/2 dl mörk sirap
1 kanelstång
5 kardemummakärnor
1 tsk salt
Gör så här
02:00:00
00:10:00
01:30:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsberäkningen är gjord utan hänsyn till kokvattnet.
Energi1966 KJ / 470 kCal
Fett25 g
Salt1.6 g
Kolhydrater21 g
Protein30 g
Kommentarer
16 stHur lång hållbarhet har glazen? I kyl i ok i frys om man vill förbereda i lagom tid.
Mitra
Hej Mitra! I kyl håller glazen minst en vecka. I frysen håller den ca i 3 månader. Vänliga hälsningar Leif
ICA-köket
Fungerar det med alkoholfri glögg från ica eller måste det vara glögg från systemet?
Angelica
Hej Angelica! Det fungerar alldeles utmärkt med alkoholfri glögg! God Jul. //Tove
ICA-köket
Kan man använda buljongen som blir kvar efter koket till något? Några receptförslag?
Mitra
En undran bara, varför står det att den är glutenfri när den innehåller japansk soja? Det är gluten i soja om du inte väljer en som det är uttalat glutenfri. Kan vara lite lurigt om folk inte har koll på det.
Nicole
Hej Nicole! Tack för din uppmärksamhet. Soja består delvis av vete men i analyser som Livsmedelsverket gjort har man ändå kunnat konstatera att jäsningen gjort att slutprodukten blir glutenfri. Därför har vi kategoriserat denna rätt som glutenfri. Hälsningar Michelle
ICA-köket
När skär man upp revbenen i bitar? Före man lägger på glaze eller när den är helt färdig?
Linda
Om man kör Patriks förslag kan man tillsätta vitlök och soya så man inte missar dom goda smakerna
Magdalena
Jag brukar göra dem i slow cooker, Låg värme 6-7 timmar beroende på hur många man har i slow cookern
Peter
Kan man köra Patriks variant i en slowcook?
Sandra
När ska man skära upp revbenen? Efter/före kok? Efter/före glaze?
Evelina
Kan vara bra att påpeka att Japansk Soya innehåller Gluten. Vilket gör att denna rätt tyvärr inte är Gluntenfri. Så man bör nog notera detta i instruktionerna.... Mvh Johan
Johan
Tack Johan för din kommentar. Soja består delvis av vete men i analyser som Livsmedelsverket gjort har man ändå kunnat konstatera att jäsningen gjort att slutprodukten blir glutenfri. Därför har vi kategoriserat denna rätt som glutenfri. Hälsningar Ulrika
ICA-köket