Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Sticky banana à la Koh Phangan

Testa en härlig asiatisk dessert vid namn Sticky banana à la Koh Phangan. Du ugnsgrillar banan tillsammans med grötris, kokosmjölk och socker. Servera bananerna varma och njut!

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på ugnen på 250°C.
  2. Skölj riset väl så att lite av stärkelsen försvinner. Koka upp riset i kokosmjölk med socker och salt.
  3. Sjud i ca 15 minuter, rör då och då så att det inte bränner fast i kastrullen. Riset ska bli ganska torrt och klibbigt. Ta av från spisen och låt svalna.
  4. Dela bananerna på längden, skär sedan varje halva i 4 bitar.
  5. Klipp 16 bitar ugnsfolie (för 4 port) som är ca 15 x 15 cm. Ta ca 3 msk grötris och forma runt en bananbit.
  6. Lämna en sida av bananen fri från ris. Lägg i folie och gör ett litet paket, lämna öppet där bananen är risfri. Strö över råsocker.
  7. Tillaga på galler högt upp i ugnen, alternativt på en utegrill. Ta ut när bananen fått lite färg. Serveras varmt som dessert eller snacks, gärna med lite nypressad limejuice över.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 1/2 dl grötris
  • 1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
  • 1 msk socker
  • 1 krm salt
  • 2 bananer
  • 2 1/2 msk råsocker
Lägg till i inköpslistan