Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Glassmarängtårta

En tårta med sommarkänslor är denna goda glassmarängtårta med vinbär. Mellan bottnarna av maräng, som du gör själv, fyller du vaniljglass och toppar sedan tårtan med smält mörk choklad och de röda vinbären.

Detta är ett recept från Buffé nr 7, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 125°C.
  2. Markera 2 cirklar, ca 20 cm i diameter, på bakplåtspapper. Pensla dem med lite olja.
  3. Blanda äggvitor och socker i en rostfri skål. Placera den över en kastrull med lite kokande vatten. Vispa marängsmeten oavbrutet med elvisp till den blir tjock och fast.
  4. Bre ut smeten jämnt i cirklarna. Grädda i 45-60 minuter. Låt bottnarna kallna innan de lossas från papperet.
  5. Smält chokladen i en plastpåse i mikrovågsugn. Kör på trekavrts eller full effekt i ca 1 minut tillls chokladen smält.
  6. Skeda upp glassen på en av bottnarna. Lägg på bären men spara någon klase till garnerning. Lägg på nästa marängbotten, garnera med vinbär och blad.
  7. Klipp ett litet hål i ena hörnet på chokladpåsen och ringla chokladen över tårtan. Servera genast.

För alla

Fri från gluten.
Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mörk choklad samt laktosfri vaniljglass.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri mörk choklad. Byt ut vaniljglass mot havre-, soja- eller risbaserad glass.

Tips

Tårtan är godast om den äts genast men den kan även frysas in med gott resultat.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 4 st äggvitor
  • 2 dl socker
  • 50 - 100 g ren mörk choklad
  • 3/4 l vaniljglass
  • 2 - 3 dl vinbär
  • vinbärsblad
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer