Glassmarängtårta

Betyg 2.9 av 5.
10 personer har röstat
2
Glassmarängtårta

En tårta med sommarkänslor är denna goda glassmarängtårta med vinbär. Mellan bottnarna av maräng, som du gör själv, fyller du vaniljglass och toppar sedan tårtan med smält mörk choklad och de röda vinbären.

Ett recept från:
Buffé nr 7, 2002

Glassmarängtårta

Ingredienser

10 portioner
4 st  äggvitor
2 dl  socker
50 - 100 g  ren mörk choklad
3/4 l  vaniljglass
2 - 3 dl  vinbär
vinbärsblad

För alla

Fri från gluten.
Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mörk choklad samt laktosfri vaniljglass.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri mörk choklad. Byt ut vaniljglass mot havre-, soja- eller risbaserad glass.

Gör så här

Tips

Tårtan är godast om den äts genast men den kan även frysas in med gott resultat.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Antingen behöver marängen vara i ugnen mer än en timme eller också är det något fel på receptet. Bottnarna var så klibbiga att de fastnade på ALLT! Tårtan blev mycket god ändå men nästa gång provar jag ett annat marängrecept...

Jessica

2007-09-17

Mat frestar ögonen utan bild ganska trist !

Aili

2003-03-14

Testa liknande recept

Johannas och Magdalenas vinbärspaj med maräng
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Budapestrulle med röda vinbär
Betyg 3.1 av 5.
170 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Rårörd vinbärssylt
Betyg 3.7 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vinbärssylt
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vinbärsgelé
Betyg 4.1 av 5.
170 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rödvinbärssaft
Betyg 4.5 av 5.
146 personer har röstat
Över 60 min att tillaga