En tårta med sommarkänslor är denna goda glassmarängtårta med vinbär. Mellan bottnarna av maräng, som du gör själv, fyller du vaniljglass och toppar sedan tårtan med smält mörk choklad och de röda vinbären.
Ett recept från:
Buffé nr 7, 2002
Fri från gluten.
Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mörk choklad samt laktosfri vaniljglass.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri mörk choklad. Byt ut vaniljglass mot havre-, soja- eller risbaserad glass.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Antingen behöver marängen vara i ugnen mer än en timme eller också är det något fel på receptet. Bottnarna var så klibbiga att de fastnade på ALLT! Tårtan blev mycket god ändå men nästa gång provar jag ett annat marängrecept...
Jessica
2007-09-17Mat frestar ögonen utan bild ganska trist !
Aili
2003-03-14