Chokladtryffelkaka med nötter

37
18
Chokladtryffelkaka med nötter

Chokladtryffelkaka med nötter är en populär efterrätt där botten liknar en sockerkaka med kakaosmak. Tryffeln, som får sin smak av grädden, chokladen och smöret, fullbordas av nötterna som sedan strös över kakan tillsammans med de syrliga vinbären.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2009

Chokladtryffelkaka med nötter

Ingredienser

15 bitar
150 g smör
3 dl strösocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl

Chokladtryffel

1 dl vispgrädde
50 g smör
300 g vit choklad
2 dl rostade blandade nötter
1 ask färska röda vinbär eller frysta (1 ask färska motsvarar 2 dl frysta)

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

37

Kommentarer

Maria

2021-11-11

Jag gör den i liten långpanna( ca 20x30) Gräddar 20 min. Skär i SMÅ munsbitar. ( Ca 3,5x3,5 cm.) Precis lagom till en kaffe-på-maten kaka. Enbart nötter på kakan. Går utmärkt att frysa

Emmyly

2019-07-29

Den godaste kakan jag vet. Brukar göra botten istället för kladdkaka och servera med vispad grädde och bär.

Maria

2012-04-23

Tycker att kombinationen choklad, vit choklad och nötter är perfekt. Varför förstöra med frukt och bär? Onödigt.

Testa liknande recept

Vinbärsgelé
Rödvinbärssaft
Rårörd vinbärssylt
Vinbärsmarmelad
Svartvinbärsgelé
Svartvinbärssaft