Glass med saltrostade mandlar och varm chokladsås
En härlig dessert med en underbar mix av glass, chokladsås och saltrostade mandlar. De salta mandlarna gifter sig otroligt väl med den lena och söta glassen och ger efterrätten det där lilla extra som dina gäster garanterat kommer att minnas.
Ingredienser
4 portioner
2 dl skållade mandlar
1 äggvita
1 - 2 tsk fint havssalt
3 dl standardmjölk
1/2 dl honung (1/2 dl motsvarar 70 g)
280 g mörk choklad (55%)
4 skopor vaniljglass (gärna Carte d´Or vanilj)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3521 KJ / 842 kCal
Fett48 g
Salt2.83 g
Kolhydrater84 g
Protein18 g
Kommentarer
Osannolikt gott och enkelt att göra. Den kräsna sexåringen fick russin istället för mandlar och var hur nöjd som helst.
Rebecca
2021-12-31Hej Maria! Amaretton fanns i glassorten som rekommenderades, men vi ändrar rubriken. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2015-12-01Amaretto fanns visst bara i rubriken...
Maria
2015-11-29