Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Glass med saltrostade mandlar och varm chokladsås

En härlig dessert med en underbar mix av glass, chokladsås och saltrostade mandlar. De salta mandlarna gifter sig otroligt väl med den lena och söta glassen och ger efterrätten det där lilla extra som dina gäster garanterat kommer att minnas.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på180°C.
  2. Strö ut mandlarna på en plåt. Häll lite äggvita över mandlarna (tunt lager) rör om. Strö över havssalt, rosta i ugnen i ca 5-7 min. Tag ut och låt svalna.
  3. Häll mjölk och honung i en kastrull och koka upp. Lägg chokladen i en bunke. Häll 1/3 av honungsmjölken över chokladen och rör  tills all choklad har smält. Tillsätt resterande mjölk lite i taget, rör om.
  4. Lägg mandlarna i portionsglas och skopa upp glassen på mandelbädden. Ringla över chokladsåsen och servera medan den fortfarande är varm.

För alla

Fri från gluten men innehåller ägg och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av glass, mjölk och choklad.

Recept och bild från Carte D´Or.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl skållade mandlar
  • 1 äggvita
  • 1 - 2 tsk fint havssalt
  • 3 dl standardmjölk
  • 1/2 dl honung (1/2 dl motsvarar 70 g)
  • 280 g mörk choklad (55%)
  • 4 skopor vaniljglass (gärna Carte d´Or vanilj)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3521 kJ / 842 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer