Passionerad mangosorbet | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Passionerad mangosorbet

Passionerad mangosorbet svalkar på heta sommardagar och blir snabbt hela familjens favorit! Mango och passionsfrukt blandas i sockerlag och sätts i frysen för nedkylning.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka vatten och strösocker till en lag. Låt svalna. ´
  2. Skala och kärna ur mangon. Kör fruktköttet i en mixer.
  3. Blanda mango, sockerlag och innehållet av passionsfrukterna i en bunke. Frys i 4 timmar.
  4. Forma kulor och lägg upp i vackra glas. Garnera med passionsfrukt och färsk mynta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 1/3 dl strösocker
  • 1 mango
  • 2 passionsfrukter
Till garnering
  • färsk mynta
  • passionsfrukt
Lägg till i inköpslistan