Glasnudlar med lime och jordnötter

Betyg 4.2 av 5.76 personer har röstat
Receptet har 8 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Glasnudlar med lime och jordnötter

Thailändsk glasnudelsallad som bjuder på en explosion av smaker. Mangon bryter av fint mot den krispiga rättikan, de strimlade morötterna och salladslöken. Pricken över i:et är den goda dressingen.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2017

Glasnudlar med lime och jordnötter

Ingredienser

4 portioner
250 g fryst mango
200 g glasnudlar
ca 300 g rättika
2 morötter
125 g salladslök

Dressing

1 msk sesamfrön
2 msk riven färsk ingefära
1 lime
1 msk olja
3 msk japansk sojasås
3 msk sesamolja
2 tsk sambal oelek
2 tsk strösocker
1 kruka koriander
2 dl jordnötter

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

8 st
  • En av mina favoriter. Har haft rättika i en gång men pga svårt att få tag på brukar jag oftast köra med rädisor eller vitkål istället. Brukar ha kikärter i för protein men ibland lyxar jag till det med tofu som fått marinera i samma ingredienser som är i dressingen. Har ibland purjolök istället för salladslök. (Och så skippar jag koriandern helt för smakar diskmedel för mig.)

    Jennifer

  • Supergott och fräsht med fina smaker. Ös på med extra dressing (behövdes för att få mycket smak). Toppade med färska räkor också.

    Lisa

  • Det hade varit väldigt gott med lite protein i rätten, exempelvis räkor. Men annars supergott!

    Emma

  • Jättegott! Hade i färsk vitkål istället för rättika som jag stekte lite först. Sen stekte jag räkor i vitlök och toppade med. Supergott!

    Anna-lena

  • Ska rättikan inte tillagas alls? Blir den inte väldigt besk då?

    Emmelina

    Hej Emmelina! Den ska inte tillagas utan ska serveras rå. Smaken kan variera men rättika brukar vara ganska mild. Hoppas du gillar rätten. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Glas och nudlar funkar inte alls bra ihop. Forsade blod ur munnen. Dressing var god dock!

    Vendela

  • Underbart recept! Färska räkor, färska ekologiska produkter såsom lime, koriander och ingefära. Fyst ekomango som tinas över sjudande ångkok funkar fint. Men behövs mer ingefära, sambal, soja samt lime för att få den smaksensation som rätten förtjänar😊

    Tobias

  • Använd färsk mango och torrostade jordnötter.

    Marianne

Näringsvärde per portion

Energi2566 KJ / 613 kCal
Fett31 g
Salt2.46 g
Kolhydrater67 g
Protein12 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Krispig nudelsallad
    Betyg 3.2 av 5.53 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Thaisoppa
    Betyg 3 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Thaigryta med räkor och nudlar
    Betyg 3.9 av 5.25 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Citrongräskyckling med nudelsallad
    Betyg 2.6 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Thaigryta med sojabönor och ärtskott
    Betyg 2.5 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Nyckelhålsmärkt.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad