Glaserat julspjäll

Betyg 3.2 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Glaserat julspjäll

Glaserat julspjäll blir en garanterad succé på julbordet! Glasera revbensspjällen med honungssenap, soja, tomatpuré och olja. Kan även serveras som huvudrätt under det kallare halvåret.

Glaserat julspjäll

Ingredienser

4 portioner
1 kg revbensspjäll (tunnskuret)
1 l grönsaksbuljong
1 morot
1 lök
1/2 tsk salt
1 lagerblad
5 vitpepparkorn

Glasyr

2 msk fransk honungssenap (Honey Dijon)
1 msk japansk soja
1/2 msk tomatpuré
1/2 dl olja

Gör så här

00:06:00
00:05:00
00:05:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

5 st
  • Koka/sjud spjällen i "portsionsbitar" i ca: 1 tim. INTE 6-8 min !!!! Och byt ut tomatpurèn mot riven/torkad ingefära,så får ni ett smaskigt spjäll på Julbordet.....:)

    Robert

  • låter som om det är väldigt kort tid- sjudes 6-8 min o sen i ugnen 19 min. ??

    Ingrid

  • Jag bytte ut honungssenapen mot flytande honung samt vanlig dijonsenap.

    Agneta

Testa liknande recept

  • Rimmade spjäll med chiliglaze
    Betyg 4.8 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grymma kamben
    Betyg 2.9 av 5.36 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Revbensspjäll med kumquats
    Betyg 3 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad