Festglass för alla kalas

Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat
1
Festglass för alla kalas

Recept på hemgjord glass perfekt till fest eller kalas. Du gör festglassen av ägg, socker, mandelmassa, grädde, vaniljsocker och syltad ingefära. Frys in och servera med frukt och bär!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2002

Festglass för alla kalas

Ingredienser

6 portioner
6   äggulor
1 1/2 dl  socker
75 g  mandelmassa
1 msk  vaniljsocker
5 dl  vispgrädde
1 1/2 msk  hackad syltad ingefära

Till servering:

aprikoser i amaretto och gärna färsk mango i bitar, jordgubbar, ahllon eller annan frukt

För alla

Glassen är fri från gluten men innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat

Kommentar

Det här receptet kan verkligen rekommenderas! Vi har lagat det en gång och blev jätteglada när vi hittade det på nytt!

Kerstin

2004-08-15

Testa liknande recept

Glace au four med mascarponeglass, apelsin och hallon
Betyg 4.5 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Punschparfait med mandeltäcke och rårörda blåbär
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mandeltårta med punschparfait och italiensk maräng
Betyg 3.6 av 5.
86 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mandelrulle med tranbär
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Mandel och aprikoskaka
Betyg 2.7 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Söt sushi med mandelmassa
Betyg 3.1 av 5.
29 personer har röstat
Över 60 min att tillaga