Festglass för alla kalas | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Festglass för alla kalas

Recept på hemgjord glass perfekt till fest eller kalas. Du gör festglassen av ägg, socker, mandelmassa, grädde, vaniljsocker och syltad ingefära. Frys in och servera med frukt och bär!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa gulor och socker vitt och pösigt. Riv mandelmassan och rör i den.
  2. Vispa grädden med vaniljsocker. Rör ner i äggsmeten.
  3. Tillsätt ingefäran. Häll ner i en form, ca 24 cm i diameter (för 6 port). Ställ i frysen över natten eller tills glassen är helt frusen.
  4. Stjälp upp glassen på ett stort fat och garnera med frukt och bär. Häll gärna över lite spad från aprikoserna i amaretto.

För alla

Glassen är fri från gluten men innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 6 äggulor
  • 1 1/2 dl socker
  • 75 g mandelmassa
  • 1 msk vaniljsocker
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 1/2 msk hackad syltad ingefära
Till servering:
  • aprikoser i amaretto och gärna färsk mango i bitar, jordgubbar, ahllon eller annan frukt
Lägg till i inköpslistan