Glace au four med mascarponeglass, apelsin och hallon

Betyg 4.5 av 5.16 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Glace au four med mascarponeglass, apelsin och hallon

Glace au four är en lyxig, fransk dessert fylld med glass blandad med mascarponeost, hallon och apelsin. På en botten av mandelmassa och apelsin, och toppad med maräng. Sött, kallt, varmt och frasigt – allt på en gång. En riktigt god och glassig efterrätt till festen!

Glace au four med mascarponeglass, apelsin och hallon

Ingredienser

8 portioner

Botten

200 g mandelmassa
1 apelsin
2 äggulor

Fyllning

1/2 l vaniljglass
125 g mascarpone
1 apelsin
125 g hallon

Maräng

2 äggvitor
1 dl strösocker

Till servering

apelsiner
hallon

Gör så här

00:15:00
00:02:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1715 KJ / 411 kCal
Fett22.8 g
Kolhydrater43.1 g
Protein7.1 g

Testa liknande recept

  • Glasstårta tiramisu
    Betyg 3.9 av 5.29 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Jordgubbsblixt
    Betyg 2.8 av 5.20 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Syrlig citronsorbet
    Betyg 4 av 5.55 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Äppelquesadilla
    Betyg 2.6 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Mascarponeglass med hallonrippel
    Betyg 4.7 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad