Gjutjärnssallad med rödbetor och renskav

Betyg 4 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Gjutjärnssallad med rödbetor och renskav

Här samsas mjälla rödbetor med purjolök, skogschampinjoner, renskav och lingon i en riktig machosallad. Utnyttja gärna stekfettet i gjutjärnspannan, det ger extra smak.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2012

Gjutjärnssallad med rödbetor och renskav

Ingredienser

4 portioner
1 l vatten
2 tsk socker
2 msk ättiksprit (12 %)
1 tsk salt till kokvattnet
4 rödbetor
2 rödlökar
7 cm purjolök
1 paket fryst renskav (à 250 g)
4 msk oliv- eller rapsolja
200 g skogschampinjoner
ca 100 g cosmopolitan- eller romansallad
1 dl plockad persilja
1/2 dl frysta lingon
vatten
salt
svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

4 st
  • Idag ska vi testa med fetaostkräm till. Det kommer bli bra.

    Elisabet

  • Det här receptet använder vi fortfarande och äter gärna!

    Elisabet

  • Jättegott!

    Elisabet

Testa liknande recept

  • Norrländsk wok
    Betyg 4.3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Crêpes med viltstuvning
    Betyg 3.1 av 5.35 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Viltskavsgryta med svamp
    Betyg 4.5 av 5.51 personer har röstat
    Receptet har 12 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Renskavspanna med grönpepparsmak
    Betyg 4.1 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad