Girasole med tomat- och rucolasallad
Ikväll har vi valt att inte krångla till det. Färsk girasole kokas upp, och serveras med en pastasås innehållande allt från zucchini, vitlök och salladslök. Toppa sen tallriken med en härlig sallad du smaksatt med rödvinsvinäger och du har en enkel men riktigt god middag att njuta av.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2021
Ingredienser
4 portioner
Sås
1/2 påse salladslök (à 125 g)
1 zucchini (à ca 300 g)
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1 förp pastasås basilika (à 390 g)
1 1/2 dl vatten
salt
1/2 krm cayennepeppar
Sallad
1/2 förp plommontomater (à 500 g)
1/2 ask färsk persilja
1/2 msk rödvinsvinäger
1/2 msk olivolja
salt
peppar
65 g rucola
Pasta
2 förp färsk pasta girasole (tomat, mozzarella, basilika)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2392 KJ / 567 kCal
Fett29 g
Salt4 g
Kolhydrater60 g
Protein17 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott och smidigt att laga. Hade dock sett 1 paket pasta till för att mätta 4 vuxna port.
Sara
2021-02-24Gott, enkelt och gick snabbt att laga. En perfekt vardagspasta! Hade i färsk chili och extra färsk basilika vilket gjorde susen.
Kristina
2021-02-22