Girasole med tomat- och rucolasallad

6
2 Klimatsmart
Girasole med tomat- och rucolasallad

Ikväll har vi valt att inte krångla till det. Färsk girasole kokas upp, och serveras med en pastasås innehållande allt från zucchini, vitlök och salladslök. Toppa sen tallriken med en härlig sallad du smaksatt med rödvinsvinäger och du har en enkel men riktigt god middag att njuta av.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2021

Girasole med tomat- och rucolasallad

Ingredienser

4 portioner

Sås

1/2
påse salladslök (à 125 g)
1
zucchini (à ca 300 g)
2 msk
olivolja
1
vitlöksklyfta
1
förp pastasås basilika (à 390 g)
1 1/2 dl
vatten
-
salt
1/2 krm
cayennepeppar

Sallad

1/2
förp plommontomater (à 500 g)
1/2
ask färsk persilja
1/2 msk
rödvinsvinäger
1/2 msk
olivolja
-
salt
-
peppar
65 g
rucola

Pasta

2
förp färsk pasta girasole (tomat, mozzarella, basilika)

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Sara

2/24/2021

Gott och smidigt att laga. Hade dock sett 1 paket pasta till för att mätta 4 vuxna port.

Kristina

2/22/2021

Gott, enkelt och gick snabbt att laga. En perfekt vardagspasta! Hade i färsk chili och extra färsk basilika vilket gjorde susen.

Näringsvärde per portion

Energi 2392 KJ / 567 kCal
Fett 29 g
Salt 4 g
Kolhydrater 60 g
Protein 17 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept