UNDER 30 MIN | Medel

Girasole med och tomat- och ruccolasallad

Ikväll har vi valt att inte krångla till det. Färsk girasole kokas upp, och serveras med en pastasås innehållande allt från zucchini, vitlök och salladslök. Toppa sen tallriken med en härlig sallad du smaksatt med rödvinsvinäger och du har en enkel men riktigt god middag att njuta av.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 48, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Pasta: Sätt på en stor kastrull med vatten till pastan.
  2. Sås: Ansa och skiva löken och skär zucchinin i små tärningar.
  3. Stek zucchinin i oljan i en stekpanna. Pressa i vitlöken och rör i salladslöken. Sänk värmen och rör ner pastasåsen och vattnet. Låt sjuda 3 minuter och smaka av med salt och cayennepeppar. Håll såsen varm.
  4. Sallad: Skär tomaterna i bitar och hacka persiljan. Blanda tomater, vinäger, olivolja och persilja. Krydda med salt och peppar och vänd i ruccolan.
  5. Pasta: Koka pastan enligt tidsanvisningen på förpackningen.
  6. Häll av pastan i ett durkslag. Blanda pastan med såsen.
  7. Servera pastan med tomatsalladen.

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
Sås
  • 1/2 påse salladslök (à 125 g)
  • 1 zucchini (à ca 300 g)
  • 2 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 förp pastasås basilika
  • 1 1/2 dl vatten
  • salt
  • 1/2 krm cayennepeppar
Sallad
  • 1/2 förp plommontomater (à 500 g)
  • 1/2 ask färsk persilja
  • 1/2 msk rödvinsvinäger
  • 1/2 msk olivolja
  • salt
  • peppar
  • 65 g rucola
Pasta
  • 2 förp färsk pasta girasole (tomat, mozzarella, basilika)

Näringsvärde
Per portion

Energi 2392 kJ / 567 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept