Ghorme sabzi - Lamm- och spenatgryta

46
1
Ghorme sabzi - Lamm- och spenatgryta

En klassisk persisk khorest, alltså gryta, som får frisk smak av lime. Mört lammkött, en redig mängd färsk spenat, lök och kidneybönor kryddas med kanel, muskot och gräslök. Extra god blir lamm- och spenatgrytan om du serverar den med saffranskryddat ris.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2016

Ghorme sabzi - Lamm- och spenatgryta

Ingredienser

4 portioner
500 g
grytbitar av lamm (t ex bog eller stek)
1
stor gul lök
500 g
färsk spenat
1
kruka gräslök
2
förp kokta kidneybönor (à 400 g)
1 dl
olivolja
1 tsk
malen kanel
4 msk
färskpressad limejuice
4 dl
kokande vatten
2 krm
malen muskot
1 1/2 tsk
salt
2 krm
peppar

Till servering

ris (vitt ris och/eller saffranskryddat ris ) eller potatis

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

46

Kommentar

Daniella

2020-10-07

Hh

Näringsvärde per portion

Energi 3209 KJ / 767 kCal
Fett 34.3 g
Salt 3.6 g
Kolhydrater 66.1 g
Protein 42.9 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept