Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Ghorme sabzi - Lamm- och spenatgryta

En klassisk persisk khorest, alltså gryta, som får frisk smak av lime. Mört lammkött, en redig mängd färsk spenat, lök och kidneybönor kryddas med kanel, muskot och gräslök. Extra god blir lamm- och spenatgrytan om du serverar den med saffranskryddat ris.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, dela och hacka löken. Hacka spenat och gräslök. Häll av och skölj bönorna.
  2. Fräs lök, spenat och gräslök i hälften av oljan ca 5 minuter utan att det får färg. Ställ åt sidan.
  3. Stek köttet i resten av oljan tills det får färg. Tillsätt spenatfräs, kanel och lime.
  4. Häll över det kokande vattnet. Låt sjuda under lock ca 1 timme, tills köttet är mört.
  5. Tillsätt bönorna och koka ytterligare några minuter. Smaka av med muskot, salt och peppar.
  6. Till servering: Servera med ris och/eller kokt potatis. Vill man bjuda extra fint serveras såväl vitt ris som saffranskryddat ris.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g grytbitar av lamm (t ex bog eller stek)
  • 1 stor gul lök
  • 500 g färsk spenat
  • 1 kruka gräslök
  • 2 förp kokta kidneybönor (à 400 g)
  • 1 dl olivolja
  • 1 tsk malen kanel
  • 4 msk färskpressad limejuice
  • 4 dl kokande vatten
  • 2 krm malen muskot
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
Till servering
  • ris (vitt ris och/eller saffranskryddat ris ) eller potatis
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare

Näringsvärde
Per portion

Energi 3209 kJ / 767 kCal