Getostkräm med äppelgranité

0
0
Getostkräm med äppelgranité

Getostkräm med äppelgranité är välsmakande och lättäten. Getosten mixas slät med crème fraiche och olivolja till en kräm. Granitén utgörs av mixat äpple och äppeljuice som fryses.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2007

Getostkräm med äppelgranité

Ingredienser

4 portioner
250 g getost (chèvre)
1 msk crème fraiche
1 msk olivolja
1 krm salt
1/2 påse pinjenötskärnor (à 50 g)
1/2 dl mâchesallad till garnering

Granité

2 äpplen (av typen granny smith)
2 dl pressad äppeljuice (t ex Tropicana)

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfritt ostalternativ.
Gör mjölkproteinfritt: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1340 KJ / 320 kCal
Fett 24 g
Läs mer om näringsvärden