Getostkräm med äppelgranité | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Getostkräm med äppelgranité

Getostkräm med äppelgranité är välsmakande och lättäten. Getosten mixas slät med crème fraiche och olivolja till en kräm. Granitén utgörs av mixat äpple och äppeljuice som fryses.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Börja med granitén. Skala, kärna ur och skär äpplena i grova bitar. Mixa äpple och äppeljuice till slät konsistens, häll det i en grund form. Ställ formen i frysen i minst 3 timmar.
  2. Rumstemperera osten i 30 minuter. Mixa osten med crème fraiche och olivolja. Det ska bli en slät kräm. Smaksätt med salt. Rosta pinjenötterna i torr het panna.
  3. Skrapa granitén med hjälp av en gaffel och lägg i små skålar eller fat. Spritsa över lite ostkräm. Strö över pinjenötter och garnera med sallad.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfritt ostalternativ.
Gör mjölkproteinfritt: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölproteinfritt ostalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g getost (chèvre)
  • 1 msk crème fraiche
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 1/2 påse pinjenötskärnor (à 50 g)
  • 1/2 dl machesallad till garnering
Granité
  • 2 äpplen (av typen granny smith)
  • 2 dl pressad äppeljuice (t ex Tropicana)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1340 kJ / 320 kCal
Fett: 24 g
Läs mer om näringsvärden