Getostkräm med äppelgranité
![Getostkräm med äppelgranité](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16363/cf_259/getostkram_med_appelgranité.jpg)
Getostkräm med äppelgranité är välsmakande och lättäten. Getosten mixas slät med crème fraiche och olivolja till en kräm. Granitén utgörs av mixat äpple och äppeljuice som fryses.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2007
![Getostkräm med äppelgranité](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16363/cf_259/getostkram_med_appelgranité.jpg)
Ingredienser
4 portioner
250 g getost (chèvre)
1 msk crème fraiche
1 msk olivolja
1 krm salt
1/2 påse pinjenötskärnor (à 50 g)
1/2 dl mâchesallad till garnering
Granité
2 äpplen (av typen granny smith)
2 dl pressad äppeljuice (t ex Tropicana)
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfritt ostalternativ.
Gör mjölkproteinfritt: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölproteinfritt ostalternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1340 KJ / 320 kCal
Fett24 g
Kommentarer