Getostkräm med äppelgranité

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Getostkräm med äppelgranité

Getostkräm med äppelgranité är välsmakande och lättäten. Getosten mixas slät med crème fraiche och olivolja till en kräm. Granitén utgörs av mixat äpple och äppeljuice som fryses.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2007

Getostkräm med äppelgranité

Ingredienser

4 portioner
250 g  getost (chèvre)
1 msk  crème fraiche
1 msk  olivolja
1 krm  salt
1/2   påse pinjenötskärnor (à 50 g)
1/2 dl  mâchesallad till garnering

Granité

2   äpplen (av typen granny smith)
2 dl  pressad äppeljuice (t ex Tropicana)

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfritt ostalternativ.
Gör mjölkproteinfritt: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1340 KJ / 320 kCal
Fett24 g

Testa liknande recept

Getostfyllda smördegsknyten
Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Chèvrekräm
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kantarellsnittar med chèvre
Betyg 3 av 5.
145 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Örtkryddad kycklingfilé med varm pastasallad
Betyg 3.8 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Toast med lammfärsbiffar och chèvre
Betyg 5 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Getostgrillad paprika
Betyg 3.4 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga