Getostpaj med rostad paprika

Små paprikor fyllda med getost är en omtyckt spansk tapas. Smakerna trivs lika bra i en matig paj. Med färdigkavlad deg blir det en snabblagad rätt. Perfekt som lättare lunch eller middag, men också på buffén eller som festlig vickning.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2014

Gör så här
00:25:00
Har du lagat receptet?
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
12 stHelt smaklös, kommer inte göra igen.
Nina
God! Lite mkt smak av timjan. Gjorde lite extra äggstanning.
Maria
Väldigt god! Jag hade ingen getost så fetaost blev det istället. Och så bytte jag ut mjölken mot Oatlys imat.
Linda
Min absoluta favoritpaj! Jag brukar dock göra egen pajdeg samt ha i mer timjan och mer äggstanning.
Katrin
Väldigt god paj! Vi bytte strimlad inlagd paprika till grillad inlagd paprika (tycker de har bättre smak) och hade i lite rosmarin också. Pajen mättade inte särskilt bra dock, så en matig sallad till är att rekommendera. Nästa gång kommer jag göra mer äggstanning, den täckte inte riktigt hela vägen upp.
Marielle
Väldigt god, men lite klent med fyllning. Lade till ett ägg (pga tidigare kommentar) samt lite parmesanost. Jag förgräddade skalet, men det borde jag inte ha gjort. Det blir brända kanter då…
Hanna
Kyld pajdeg är verkligen toppen bra ! Inte alls så dumt . Vi gillade den .
Maria
Jättegod paj... Vi förgräddade degen 10 minuter på 200 sen höjde till 225 och den blev perfekt. Tillsätt 1 egg också... alltså 3 ägg, 2 dl mjölk.
Hanna
Tyckte inte om den, smakade inget särskilt och gjorde båda i hushållet dåliga i magen dagen efter
Sonia
Jättegod :)
Dennis