Getostpaj med rostad paprika

Betyg 3.6 av 5.58 personer har röstat
Receptet har 12 kommentarer
Getostpaj med rostad paprika

Små paprikor fyllda med getost är en omtyckt spansk tapas. Smakerna trivs lika bra i en matig paj. Med färdigkavlad deg blir det en snabblagad rätt. Perfekt som lättare lunch eller middag, men också på buffén eller som festlig vickning.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2014

Getostpaj med rostad paprika

Ingredienser

6 portioner
1 rulle kyld pajdeg (à ca 250 g)
1 purjolök (à ca 250 g)
1 burk grillad, strimlad paprika (à ca 200 g)
1 tsk torkad timjan
2 ägg
2 dl mjölk (3 %)
1 tsk salt
1 krm peppar
200 g getost (av chèvretyp)

Gör så här

00:25:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

12 st
  • Helt smaklös, kommer inte göra igen.

    Nina

  • God! Lite mkt smak av timjan. Gjorde lite extra äggstanning.

    Maria

  • Väldigt god! Jag hade ingen getost så fetaost blev det istället. Och så bytte jag ut mjölken mot Oatlys imat.

    Linda

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Potatis- och getostpaj
    Betyg 4.1 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Calzone med getost och sötpotatis
    Betyg 3.1 av 5.87 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Chèvrekräm
    Betyg 4 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Kantarellsnittar med chèvre
    Betyg 3 av 5.150 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad