Getostgratinerade rödbetor med quinoa och timjancrème
Getost och rödbeta är ju en välkänd kombo, som sällan har gjort någon besviken. Tillsammans med kokt quinoa, en timjankräm, valnötter och mangold får smakerna blomstra. Ät och njut!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2023
Ingredienser
4 portioner
4 port röd quinoa
ev 1 grönsaksbuljongtärning
500 g kokta rödbetor
salt
peppar
150 g getost
1 msk hackad färsk timjan
2 dl lätt crème fraiche
1 vitlöksklyfta
2 rödlökar
1 msk smör
1 tsk strösocker
Till servering
65 g röd mangold
ev 100 g valnötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3396 KJ / 812 kCal
Fett43 g
Salt2 g
Kolhydrater73 g
Protein26 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Otroligt gott!
Alexandra
2023-03-05Supergod rätt med smaker som kompletterar varandra perfekt! Dock inte denna vecka då vi istället för getost av chèvre-typ (som det ska vara) fick en fetaost gjord på getmjölk i matkassen. Inte alls samma sak.
Christina
2022-02-12Hade varit god om det inte skickades med getost samma form som en fetaost. Alltså en hård inte alls som den på bilden och sådan man gör i ugn. Osten smälte inte och fick inte färg efter över 30 min i ugn. Vegokassen levererar inte denna vecka.
Elin
2022-02-08