Hoppa till sidans innehåll
UNDER 45 MIN | Medel

Potatiskaka med getost

Denna ljuvliga potatiskaka med getost kommer få dina gäster att jubla! Den görs av riven potatis och purjolök, som steks och sedan varvas i ugnsform med osten före gratineringen. En underbar potatiskaka som du vill äta igen och igen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och grovriv potatisen, gärna med matberedarens grova skiva. Skölj av potatistrimlorna i ett durkslag. Låt rinna av och torka dem i en handduk.
  2. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Fräs potatisstrimlorna i matfettet i en stekpanna. Tillsätt purjolöksstrimlorna och krydda med salt och peppar. Skär osten i mindre bitar.
  3. Varva potatis- och purjofräs med osten i en lätt smord ugnssäker form. Gratinera i 225°C. ca 15 min.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 potatisar
  • 1 purjolök
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 100 g getost

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

ICA återkallar ICA Vegonuggets med krispig majspanering Läs mer