Potatisbullar med getostgratinerade rödbetor och örtsås | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Potatisbullar med getostgratinerade rödbetor och örtsås

Härliga potatisbullar av potatis, ströbröd och ägg som serveras med ostgratinerade rödbetor och en utsökt sås på gräslök, persilja och finhackad vitlök. Potatisbullar med getostgratinerade rödbetor och örtsås tar drygt en timma att tillaga.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Rödbetor: Skölj rödbetorna. Lägg dem i en ugnssäker form och ugnsbaka i ca 1 timme eller tills de blivit mjuka. Låt svalna något, dra av skalet.
  3. Potatisbullar: Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisen svalna. Pressa potatisen i potatispress. Blanda ner smöret. Salta och peppra.
  4. Blanda äggen väl med moset. Forma det kalla moset till en lång rulle och skär i 3 cm stora bitar. Forma varje bit med lätt mjölade händer till bullar. Vänd dem i ströbröd.
  5. Sås: Mixa örterna och vitlöken med olivoljan med en stavmixer eller i matberedare till en slät sås. Smaksätt med citronjuice och salt.
  6. Stek potatisbullarna, några åt gången, gyllenbruna i smöret ca 2 minuter på varje sida. Lägg på en ugnsplåt, täck med aluminiumfolie och varmhåll.
  7. Öka ugnsvärmen till 250°C.
  8. Skär betorna i halvor, lägg dem i en ugnssäker form. Smula sönder osten och rör ut den med mjölken till en krämig konsistens. Lägg en klick på varje rödbetshalva. Finstrimla och strö över bacon. Gratinera 4-5 minuter i ugnen, eller tills osten smält och fått fin färg.
  9. Servera potatisbullarna med de gratinerade rödbetorna och örtsåsen.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: Använd ströbröd utan gluten och byt ut vetemjölet mot glutenfritt mjöl eller majsmjöl.
Gör mjölkproteinfri: Använd mjölkfritt margarin eller lite olja istället för smör. Välj mjölkfritt ströbröd, tofu istället för getost och Solhavre istället för mjölk.

Ingredienser

Portioner: 4
Getostgratinerade rödbetor
  • 8 rödbetor (8 st motsvarar ca 800 g)
  • 100 g getost
  • 2 1/2 msk mjölk
  • 1 paket skivad bacon (à 140 g)
Potatisbullar
  • 1 kg mjölig potatis (t ex King Edward)
  • 2 msk rumsvarmt smör
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 2 ägg
  • vetemjöl
  • 1 dl ströbröd
  • 2 msk smör
Örtsås
  • 1/2 dl hackad persilja
  • 1/2 dl hackad gräslök
  • 1 tsk finhackad vitlök
  • 1/2 dl mild olivolja
  • några droppar citronjuice
  • salt
Lägg till i inköpslistan