Potatisbullar med getostgratinerade rödbetor och örtsås
Härliga potatisbullar av potatis, ströbröd och ägg som serveras med ostgratinerade rödbetor och en utsökt sås på gräslök, persilja och finhackad vitlök. Potatisbullar med getostgratinerade rödbetor och örtsås tar drygt en timma att tillaga.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2004
Ingredienser
4 portioner
Getostgratinerade rödbetor
6 - 8 rödbetor (8 st motsvarar ca 800 g)
100 g getost
2 - 2 1/2 msk mjölk
1 paket skivad bacon (à 140 g)
Potatisbullar
1 kg mjölig potatis (t ex King Edward)
2 msk rumsvarmt smör
1 tsk salt
2 krm peppar
2 ägg
vetemjöl
1 dl ströbröd
2 msk smör
Örtsås
1/2 dl hackad persilja
1/2 dl hackad gräslök
1 tsk finhackad vitlök
1/2 dl mild olivolja
några droppar citronjuice
salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Det här receptet måste få mer cred, ett av dom mest vardagslyxiga man kan tänka sig. Kände oss så fancy när vi åt det
Sally
2021-06-01Mycket gott. Rödbetorna tar mer en timme i ugnen. Tar lång tid att laga detta recept.
Anders
2006-01-29