Basilika- och parmalindad grissini

18
2
Basilika- och parmalindad grissini

Aptitretare och drinktilltugg för alla åldrar där salt parmaskinka rullas i len basilikakräm runt frasiga grissinipinnar. Enkel att göra!

Basilika- och parmalindad grissini

Ingredienser

6 portioner
1/2 kruka basilika
1 dl mascarpone
flingsalt med jod
svartpeppar
6 skivor parmaskinka
6 grissini eller filoncini

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: Välj glutenfria grissni eller liknande.
Gör laktosfri: Byt ut mascarpone mot laktosfri smetana eller creme fraiche.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut mascarpone mot Sour Supreme (innehåller soja) eller mjölkproteinfri färskost.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentarer

Mirjami

2021-06-28

Mycket god smak. Grissini pinnarna är mycket skör så jag vill rekommendera att man halverar dom!

Eva

2021-06-17

Gott. Ja. Men...man måste nog göra dem precis före servering. Våra gäster höll på att få dem i knät. "Pinnarna" vek sej direkt. Eva N

Näringsvärde per portion

Energi 292 KJ / 70 kCal
Fett 46 g
Kolhydrater 30 g
Protein 41 g
Läs mer om näringsvärden