Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Basilika- och parmalindad grissini

Aptitretare och drinktilltugg för alla åldrar där salt parmaskinka rullas i len basilikakräm runt frasiga grissinipinnar. Enkel att göra!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Strimla basilikan och blanda den med mascarpone. Smaksätt med flingsalt och nymald peppar.
  2. Bred mascarponen på parmaskinkan och linda dem runt grissinin.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: Välj glutenfria grissni eller liknande.
Gör laktosfri: Byt ut mascarpone mot laktosfri smetana eller creme fraiche.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut mascarpone mot Sour Supreme (innehåller soja) eller mjölkproteinfri färskost.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1/2 kruka basilika
  • 1 dl mascarpone
  • flingsalt med jod
  • svartpeppar
  • 6 skivor parmaskinka
  • 6 grissini eller filoncini
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 292 kJ / 70 kCal