Gazpacho på vårt vis

Slät gazpacho med smak av bland annat fänkål, chili och spiskummin. Lyxig pilgrimsmussla lätt marinerad i apelsin och olivolja ger den kryddiga gazpachon en festlig touche.

Ingredienser
4 portioner
Gazpacho
4  tomater
1/2  fänkål
1  röd paprika
1/2  gul lök
1/2  urkärnad och finhackad röd peppar
1  vitlöksklyfta
2 msk olivolja
1 tsk salt
4 dl vatten
1/2  grönsaksbuljongtärning
2 krm spiskummin
pressad saft av 1/2  citron
Pilgrimsmusslor
1/2  apelsin
ca 2 msk olivolja
4  pilgrimsmusslor
Gör så här
00:15:00
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi721 KJ / 173 kCal
Fett13.4 g
Salt1.8 g
Kolhydrater7.6 g
Protein4.3 g
Kommentarer
3 stHej, Det står en tesked salt i receptet för marinaden. Är det inte fel? 1tsk salt ska nog vara till grösakerna. I beskrivningen ska man blanda apelsin och olivolja, står inget om salt. Christine
Christine
Hej Christine! Det stämmer att den angivna mängden salt är till grönsakerna. Det är nu ändrat i receptet. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Jätte god
Anne charlotte
Det låter helt galet att ha buljong i gazpacho. Köpte en av icas färdiga gazpacho för ett tag sen och fick hälla ut den då den smakade kall tomatsås. Det känns så trist att ha buljong i allt för att få smak när det är helt onödigt i rätten och gör att den smakar som nåt helt annat. Gazpacho ska smaka fräscht och milt och inte som tomatsås!
Karin
Hej Karin! Det var tråkigt att höra att våra färdiga gazpacho inte föll dig i smaken. Du vet väl att du kan alltid lämna feedback på våra produkter till vår kundservice? Just i detta recept är det buljongtärning i och föredrar du ett mer klassiskt recept så kan du exempelvis testa det här https://www.ica.se/recept/gazpacho-717193/. Tack för att du tog dig tid att kommentera! Hälsningar Elina
ICA-köket