Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Gazpacho med kräftbaguette

Gazpacho med kräftbaguette är ett imponerande och färggrant recept där den vackra grönsakssoppan, som du gör av lök, paprika, gurka, tomater, olivolja och vinäger, serveras med smarrig baguette med fyllning av kräftstjärtar, kvarg och gräslök. Utsökt!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 20, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Kräftbaguette: Grädda baguetterna enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Soppa: Skala och grovhacka lök och vitlök. Dela och kärna ur paprikorna. Dela gurkan i halvor och skala den ena halvan.
  3. Skär hälften av paprikorna och den oskalade gurkan i fina tärningar och spara detta till servering. Skär resten av paprikorna och gurkan i bitar tillsammans med tomaterna.
  4. Mixa lök, vitlök och grönsaker slätt i en blender (mixerkanna) eller med en stavmixer. Tillsätt olivolja, vinäger och vatten. Krydda med salt och peppar. Ställ soppan i kylskåp innan servering.
  5. Kräftbaguette: Låt kräftstjärtarna rinna av. Hacka gräslök och kräftstjärtar och blanda med kvargen, smaka av med salt och peppar.
  6. Fyll baguetterna med kräftröran och servera till soppan.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri kvarg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut kvargen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
Kräftbaguette
  • 4 små baguetter
  • 2 burkar kräftstjärtar (à 360 g)
  • 1/2 kruka gräslök
  • 250 g kvarg (10 %)
  • salt och peppar
Soppa
  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 röda paprikor
  • 1 gurka
  • 5 tomater
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 5 dl iskallt vatten
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2241 kJ / 536 kCal