Vattenmelon-gazpacho

Betyg 3.7 av 5.
14 personer har röstat
0
Vattenmelon-gazpacho

Svalkande förrättssoppa med vattenmelon i stället för gurka som med fördel serveras i genomskinliga glas för den fina färgens skull. Tomat, paprika och chili ingår också.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2012

Vattenmelon-gazpacho

Ingredienser

ca 1 l
1   liten vattenmelon (gärna kärnfri, à ca 2 kg)
3   tomater
1   stor röd paprika
1   stor röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
3   salladslökar
1/2   kruka basilika (gärna thaibasilika, grovhackad)
1/2   kruka koriander (grovhackad)
1 msk  färskpressad limejuice
1 msk  rödvinsvinäger
2 msk  olivolja
salt
nymalen svartpeppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
14 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Melongazpacho
Betyg 4.5 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Asiatisk kycklingsallad
Betyg 4.9 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pilgrimscarpaccio med mangosalsa
Betyg 2.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Saffransceviche
Betyg 3 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gazpacho caprese
Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskspett med chili och koriander
Betyg 2.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga