Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Vattenmelon-gazpacho

Svalkande förrättssoppa med vattenmelon i stället för gurka som med fördel serveras i genomskinliga glas för den fina färgens skull. Tomat, paprika och chili ingår också.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 1 l portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela och skär bort skalet från melonen. Pilla bort ev kärnor. Skär fruktköttet i bitar, men spara några skivor till garnering.
  2. Skär tomaterna i klyftor. Dela, kärna ur och skär paprika och chili i bitar. Skär salladslöken i mindre bitar.
  3. Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa slätt. Smaka av med salt och peppar.
  4. Kyl soppan ordentligt. Servera gärna i glas och garnera med en melonskiva.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: ca 1 l
  • 1 liten vattenmelon (gärna kärnfri, à ca 2 kg)
  • 3 tomater
  • 1 stor röd paprika
  • 1 stor röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 3 salladslökar
  • 1/2 kruka basilika (gärna thaibasilika, grovhackad)
  • 1/2 kruka koriander (grovhackad)
  • 1 msk färskpressad limejuice
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • nymalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer