Gammelmormors köttbullar

Köttbullar är ett stående inslag på de allra flestas julbord och detta köttbullsrecept är en uppskattad favorit. Köttbullarna ger du en festlig smak av bland annat ansjovis, kryddpeppar och lök samt en ljuvlig rundhet från vispgrädde. Mumma!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2003

Ingredienser
8 portioner
1 msk salt
1 msk finmalen kryddpeppar
1 tsk malen vitpeppar
3 msk riven gul lök
2 tsk potatismjöl
400 g kokt, kallriven potatis (400 g motsvarar ca 5 st)
3 ansjovisfiléer
3 msk ansjovisspad
3 äggulor
1 kg nötfärs
3 dl vispgrädde
smör och olja till stekning
Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
28 stGjort på ett kg vildsvinsfärs otroligt bra smak mossade bullar på vörtbröd med rödbetssallad 👍🏻
Bengt
Gjorde på blandfärs blev mycket saftigare
Jan
Grymma köttbullar. Har gjort dom många år nu. Brukar ha lite mindre potatis i då dom ibland blir svårformade med den mängden. Dessutom har jag i mer lök som jag låter steka innan. Dvs både rå och stekt lök i. Sen tycker jag att man kan ha mer ansjovis i om man rättar mängden salt i förhållande till den salta firren. Mustigt värre👍🏽
Sonny
De här köttbullarna är en favorit på julbordet.
Maria
Världens godaste!
Jessica
Godaste julköttbullarna. Lagar varje år! Påminner verkligen om Min mormors köttbullar. Enkelt att göra och gudomligt saftiga och populära på vårt julbord.
Marie
Smaken påminner om förr men för mycket jobb för smet som är så lös att man inte ens kan forma
Agneta alfhild
Hmm... i wienerbröd kallas ju det gula kletet i mitten för ”mormors hosta”. Så vad är det som gör dessa köttbullar till gammelmormors? Är det hennes tånaglar?
Tobias
Smakar verkligen inte som gammelmormors köttbullar. Tacka fan för det för hennes mat var vidrig. Vila i frid förresten om du ser detta Ing-Marie ❤️
Marcus
Riktigt goda!!
Tommi