Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Enkel

Hemkryddad snaps med blåbär och kardemumma

Krydda din egen snaps med egna kryddor och somriga ingredienser. Här kryddas brännvinet med färska blåbär och mortlad kardemumma. Enkelt och trevligt på midsommarbordet!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 7 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg blåbär, kardemumma och brännvin i en kastrull eller annat kärl med lock. Låt stå och dra ca 1 vecka i rumstemperatur.
  2. Sila bort kryddorna. Sila ytterligare en gång genom ett kaffefilter. Häll upp på väl rengjord flaska. Lägg gärna ner lite färska blåbär i flaskan som dekoration. Förvara svalt.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per dl.

Ingredienser

Portioner: 7 dl
  • 5 dl färska blåbär
  • 2 msk mortald hel kardemumma
  • 70 cl okryddat brännvin
  • färska blåbär till garnering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 188 kJ / 45 kCal