Blåbärskompott med lime- och kardemummakvarg är en fräsch, söt och frisk dessert som kan avnjutas när som helst i veckan. Servera kompotten ljummen med lime- kardemummakvargen.
Ingredienser
4 portioner
225
g
frysta blåbär
2
msk
strösocker
1/2
tsk
majsstärkelse (Maizena)
250
g
kvarg med vaniljsmak
1
lime
1/2
tsk
malen kardemumma
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Historik (0)
Vad tyckte du om receptet?
3
1 st
Kommentar
Jukka
2021-12-31
Lite för många syrliga komponenter för vår smak. Skulle kanske lägga hälften vispad grädde i kvargen nästa gång. En halv tesked Majsena gör absolut inget för blåbären. Ska testa med en matsked nästa gång. I övrigt lite kul och enkelt recept.
Kommentar
Jukka
2021-12-31Lite för många syrliga komponenter för vår smak. Skulle kanske lägga hälften vispad grädde i kvargen nästa gång. En halv tesked Majsena gör absolut inget för blåbären. Ska testa med en matsked nästa gång. I övrigt lite kul och enkelt recept.