Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Blåbärskompott med lime- och kardemummakvarg

Blåbärskompott med lime- och kardemummakvarg är en fräsch, söt och frisk dessert som kan avnjutas när som helst i veckan. Servera kompotten ljummen med lime- kardemummakvargen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina blåbären tillsammans med sockret i en kastrull på svag värme. Blanda majsstärkelsen med lite vatten och rör ner den i blåbären. Koka upp under omrörning.
  2. Blanda kvargen med finrivet limeskal och kardemumma.
  3. Servera kompotten ljummen med lime- kardemummakvargen.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 225 g frysta blåbär
  • 2 msk strösocker
  • 1/2 tsk majsstärkelse (Maizena)
  • 250 g kvarg med vaniljsmak
  • 1 lime
  • 1/2 tsk malen kardemumma
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 614 kJ / 147 kCal