Blåbärskompott med lime- och kardemummakvarg
Blåbärskompott med lime- och kardemummakvarg är en fräsch, söt och frisk dessert som kan avnjutas när som helst i veckan. Servera kompotten ljummen med lime- kardemummakvargen.
Ingredienser
4 portioner
225 g frysta blåbär
2 msk strösocker
1/2 tsk majsstärkelse (Maizena)
250 g kvarg med vaniljsmak
1 lime
1/2 tsk malen kardemumma
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi614 KJ / 147 kCal
Fett6.5 g
Kolhydrater12.9 g
Protein8.2 g
Kommentar
Lite för många syrliga komponenter för vår smak. Skulle kanske lägga hälften vispad grädde i kvargen nästa gång. En halv tesked Majsena gör absolut inget för blåbären. Ska testa med en matsked nästa gång. I övrigt lite kul och enkelt recept.
Jukka
2021-12-31