Galette med grön sparris och Västerbottensost

Toppingen på en galette kan varieras efter smak och tycke. Vi har valt hyvlad färsk sparris, ricotta och riven Västerbottensost som topping och vi kan lova att det är en magisk kombination.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2021

Ingredienser
6 portioner
Pajdeg
100 g kallt smör
2 1/2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1/2 tsk salt
1 litet ägg (à ca 55 g)
1 msk kallt vatten
250 g ricottaost
2 dl riven Västerbottensost
2 krm salt
1 krm svartpeppar
1 knippe grön sparris (à 250 g)
1 msk olja
2 krm salt
Gör så här
00:10:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1651 KJ / 395 kCal
Fett26 g
Salt1.6 g
Kolhydrater27 g
Protein12 g
Kommentarer
Hade inte sparris så körde med körsbärstomathalvor - gott och enkelt
Karolina
2025-07-10God och enkel. 😋
Axel
2024-04-06Funkar det att frysa in deg och använda senare?
Stina
2022-07-10Hej Stina! Ja, degen går bra att frysa in och använda senare. Degen håller sig också bra i kylen i 2-3 dagar. Hoppas att du gillar galetten! Hälsningar Elina
ICA-köket
2022-07-11