Galette med grön sparris och Västerbottensost
4.8Världens godaste

Toppingen på en galette kan varieras efter smak och tycke. Vi har valt hyvlad färsk sparris, ricotta och riven Västerbottensost som topping och vi kan lova att det är en magisk kombination.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2021

Ingredienser
6 portioner
Pajdeg
100 g kallt smör
2 1/2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1/2 tsk salt
1 litet ägg (à ca 55 g)
1 msk kallt vatten
250 g ricottaost
2 dl riven Västerbottensost
2 krm salt
1 krm svartpeppar
1 knippe grön sparris (à 250 g)
1 msk olja
2 krm salt
Gör så här
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1651 KJ / 395 kCal
Fett26 g
Salt1.6 g
Kolhydrater27 g
Protein12 g
Kommentarer
5 stHade inte sparris så körde med körsbärstomathalvor - gott och enkelt
Karolina
God och enkel. 😋
Axel
Funkar det att frysa in deg och använda senare?
Stina
Hej Stina! Ja, degen går bra att frysa in och använda senare. Degen håller sig också bra i kylen i 2-3 dagar. Hoppas att du gillar galetten! Hälsningar Elina
ICA-köket
Pannkaka eller paj, spelar ingen roll, så himla god!!! Och otroligt lätt att göra! Kommer att göra denna flera gånger, och även testa att variera grönsakerna i fyllningen!
Åsa
Hur kan ni kalla det här för Galette?? På ett annat av era recept (som bara heter ”Galette”) har ni definierat det rätt: ”Galette är receptet på franska boveteplättar”! Är dessutom glutenfria! Varför inte kalla det för vad det är: paj? När det står i receptet: ”pajdeg”??
Marita
Hej Marita! Vi har kallat den för galette då det finns två typer av galette: pannkakan och pajen. Hälsningar Michelle
ICA-köket