Fyra sorters löksoppa | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Fyra sorters löksoppa

Sväng ihop en underbart matig löksoppa av blandade frästa lökar, buljong, soja och timjan. Koka ihop ingredienserna och duka sedan upp din fyra sorters löksoppa med en mumsig gratinerad ostsmörgås på toppen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva den gula löken, rödlöken och vitlöksklyftorna. Skölj, ansa och strimla purjolöken.
  2. Fräs alla löksorterna i olja i en gryta stor nog för soppkok. Häll över grönsaksbuljong och tillsätt soja, timjan och peppar. Låt soppan koka under lock ca 15 min.
  3. Strö riven ost på formbrödsskivorna. Gratinera brödet i 250°C, ca 5 min.
  4. Häll soppan i djupa tallrikar. Lägg en gratinerad smörgås i varje tallrik och servera.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 gula lökar
  • 1 rödlök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 purjolök
  • 2 msk olja
  • 1 l grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • 2 msk soja
  • 1 tsk timjan
  • 1 krm peppar
  • 2 dl riven ost
  • 4 skivor formbröd
Lägg till i inköpslistan