Fyra sorters löksoppa
Sväng ihop en underbart matig löksoppa av blandade frästa lökar, buljong, soja och timjan. Koka ihop ingredienserna och duka sedan upp din fyra sorters löksoppa med en mumsig gratinerad ostsmörgås på toppen.
Ingredienser
4 portioner
2 gula lökar
1 rödlök
3 vitlöksklyftor
1 purjolök
2 msk olja
1 l grönsaksbuljong (tärning + vatten)
2 msk soja
1 tsk timjan
1 krm peppar
2 dl riven ost
4 skivor formbröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Det går oxå att skära brödet i små tärningar o steka i smör/olja med litet kanel o kardemumma. Sedan gör man son Carina ovan.
Stig
2008-01-17vi tyckte att den här löksoppan var alltför smaklös - att krydda mer med de föreslagna kryddorna hjälpte inte
Kerstin
2006-04-15Denna löksoppa är verkligt god. Jag ändrade däremot lite i tipset ang bröd-krutongerna. Jag skar bort kanterna på ett rostbröd, skar sedan dessa i fyrkanter. La dem sedan i en stekpanna med olivolja i (så pass mycket olja att alla krutonger fick olja på sig), där vände jag dem tills samtliga fått lite färg. Sedan la jag upp dem i en skål. När vi sedan skulle äta så la vi dem ovanpå soppan i tallriken och strödde därefter riven ost över allt. Detta var enklare än att behöva trixa med ugnen oxå!
Carina
2003-01-04