Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Ört- och potatissoppa

Ett supergott recept på soppa med örter och potatis. Du gör enkelt potatissoppan av bland annat lök, buljong och crème fraiche. Underbar att servera tillsammans med nybakat bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär potatisen i små tärningar. Skala och finhacka löken. Skölj, ansa och strimla purjolöken.
  2. Fräs potatis och de båda löksorterna i oljan i en gryta, stor nog för soppkok. Häll över buljongen och låt puttra ca 10 min under lock.
  3. Rör i crème fraichen. Strimla basilikan och rör i soppan. Smaka av med salt och peppar. Servera gärna soppan med bröd.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 6 potatisar
  • 1 gul lök
  • 1 purjolök
  • 1 msk olja
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 2 dl crème fraiche med örter
  • 1 kruka basilika
  • 3 krm salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan