Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Fyllt bröd med getost, nötter och honung

Smakrikt och mättande fyllt bröd som passar till jul, fest och buffébord. Kavla ut den jästa degen och fyll med syrlig getost och knaprigt nöthack. Rulla ihop och grädda.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 bröd portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Deg: Smula ner jästen i köksmaskinens bunke. Rör ut jästen med vattnet. Blanda ner olivoljan och saltet. Tillsätt mjölet och arbeta degen ca 5 minuter. Täck med en bakduk och låt degen jäsa ca 1 timme.
  2. Fyllning: Skär bort den vita kanten på osten. Skär osten i bitar eller smula den. Bryt eller hacka nötterna grovt.
  3. Häll upp degen på mjölad bänk och kavla ut den till en platta ca 30x40 cm. Strö över osten och nötterna. Ringla över honungen. Rulla ihop degen och lägg den med skarven neråt på en plåt med bakplåtspapper. Skär några snitt i degen. Låt jäsa ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225˚C.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter. Låt brödet svalna på galler.
  5. Servera gärna brödet med chark.

För alla

Fri från ägg och laktos.
Gör glutenfri: Välj glutenfri mjölmix.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut chévre mot en mjölkproteinfri ost.

Näringsvärdet är beräknat per bröd.

Tips

Tips på andra fyllningar: Fetaost, prosciutto, oliver, grillad paprika, soltorkade tomater.

Ingredienser

Portioner: 1 bröd
Deg
  • 1 msk färsk jäst (1 msk motsvarar 15 g)
  • 3 dl kallt vatten
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • ca 7 dl vetemjöl (7 dl motsvarar ca 420 g)
Fyllning
  • 200 g chèvre (getost)
  • 2 dl valnötter (2 dl motsvarar 100 g)
  • 2 msk flytande honung
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 10932 kJ / 2612 kCal