Bönpasta med rödbetspesto och hasselnötter
Har du testat att göra pesto på rödbetor? Resultatet blir en rosa, krämig röra med smak av rödbetor, hasselnötter och parmesan. Servera tillsammans med bönpasta, rucola och äppelskivor.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2021
Ingredienser
4 portioner
Rödbetspesto
ca 250 g stora kokta rödbetor (250 g motsvarar ca 2 -3 stora betor)
3 msk skalade hasselnötter (+ ev extra till servering)
4 msk riven parmesan eller annan lagrad ost
1 riven vitlöksklyfta
2 msk neutral rapsolja
1 tsk finrivet citronskal
1 msk färskpressad citronjuice
2 krm salt
1 krm svartpeppar
2 färska rödbetor
2 äpplen
4 port bönpasta (gärna spaghetti, 4 port motsvarar ca 280 g)
65 g rucola
För alla
Fri från laktos. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri bönpasta eller glutenfri spaghetti.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lyzosym t ex parmigiano reggiano.
Osten kan innehålla löpe.
Gör så här
Tips
Rödbetspesto över? Servera som pålägg på bröd eller knäckebröd.
Det går bra att byta ut bönspaghettin mot vanlig eller glutenfri spaghetti.
Det går bra att byta ut bönspaghettin mot vanlig eller glutenfri spaghetti.
Har du lagat receptet?
Kommentarer