Bönpasta med rödbetspesto och hasselnötter

1
0
Bönpasta med rödbetspesto och hasselnötter

Har du testat att göra pesto på rödbetor? Resultatet blir en rosa, krämig röra med smak av rödbetor, hasselnötter och parmesan. Servera tillsammans med bönpasta, rucola och äppelskivor.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2021

Bönpasta med rödbetspesto och hasselnötter

Ingredienser

4 portioner

Rödbetspesto

ca 250 g
stora kokta rödbetor (250 g motsvarar ca 2 -3 stora betor)
3 msk
skalade hasselnötter (+ ev extra till servering)
4 msk
riven parmesanost eller annan lagrad ost
1
riven vitlöksklyfta
2 msk
neutral rapsolja
1 tsk
finrivet citronskal
1 msk
färskpressad citronjuice
2 krm
salt
1 krm
svartpeppar
2
färska rödbetor
2
äpplen
4
port bönpasta (gärna spaghetti, 4 port motsvarar ca 280 g)
65 g
rucola

För alla

Fri från laktos. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri bönpasta eller glutenfri spaghetti.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lyzosym t ex parmigiano reggiano.
Osten kan innehålla löpe.

Gör så här

Tips

Rödbetspesto över? Servera som pålägg på bröd eller knäckebröd.
Det går bra att byta ut bönspaghettin mot vanlig eller glutenfri spaghetti.

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Testa liknande recept