Bönpasta med rödbetspesto och hasselnötter

Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
0
Bönpasta med rödbetspesto och hasselnötter

Har du testat att göra pesto på rödbetor? Resultatet blir en rosa, krämig röra med smak av rödbetor, hasselnötter och parmesan. Servera tillsammans med bönpasta, rucola och äppelskivor.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2021

Bönpasta med rödbetspesto och hasselnötter

Ingredienser

4 portioner

Rödbetspesto

ca 250 g stora kokta rödbetor (250 g motsvarar ca 2 -3 stora betor)
3 msk skalade hasselnötter (+ ev extra till servering)
4 msk riven parmesan eller annan lagrad ost
1 riven vitlöksklyfta
2 msk neutral rapsolja
1 tsk finrivet citronskal
1 msk färskpressad citronjuice
2 krm salt
1 krm svartpeppar
2 färska rödbetor
2 äpplen
4 port bönpasta (gärna spaghetti, 4 port motsvarar ca 280 g)
65 g rucola

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Krossade rödbetor med brynt smör och hasselnötter
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Picklade rödbetor med hasselnötter
Betyg 2.4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rödbetssallad med halloumitärningar
Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Svensk pesto med hasselnötter och Folke
Betyg 4.8 av 5.
11 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Rödbetor med hasselnötter och vit balsamvinäger
Betyg 3.2 av 5.
34 personer har röstat
Under 30 min att tillaga