Bönpasta med rödbetspesto och hasselnötter
Har du testat att göra pesto på rödbetor? Resultatet blir en rosa, krämig röra med smak av rödbetor, hasselnötter och parmesan. Servera tillsammans med bönpasta, rucola och äppelskivor.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2021
Ingredienser
4 portioner
Rödbetspesto
ca 250 g stora kokta rödbetor (250 g motsvarar ca 2 -3 stora betor)
3 msk skalade hasselnötter (+ ev extra till servering)
4 msk riven parmesan eller annan lagrad ost
1 riven vitlöksklyfta
2 msk neutral rapsolja
1 tsk finrivet citronskal
1 msk färskpressad citronjuice
2 krm salt
1 krm svartpeppar
2 färska rödbetor
2 äpplen
4 port bönpasta (gärna spaghetti, 4 port motsvarar ca 280 g)
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer